Stem fram dine favoritter til kode24-prisen 2021!

Hvem var årets stemme, hva var årets trend og hvem hadde årets kontor? Du bestemmer.

Det var en proff fotograf innom kontoret før nedstenging, og tok et rimelig kleint bilde av Mattis Vaaland, Jørgen Jacobsen og Ole Petter Baugerød Stokke i kode24. Vi får vel bruke det nå, da. 📸: Astrid Waller
Det var en proff fotograf innom kontoret før nedstenging, og tok et rimelig kleint bilde av Mattis Vaaland, Jørgen Jacobsen og Ole Petter Baugerød Stokke i kode24. Vi får vel bruke det nå, da. 📸: Astrid Waller Vis mer

I løpet av 2021 hadde kode24 totalt 2,8 millioner sidevisninger, fra over 1 million unike IP-adresser.

Med en redaksjon på rundt to skulle ikke dette være mulig. Men kode24 har et hemmelig triks: Verdens beste lesere, som bidrar med alt fra meninger og intervjuer til ferdig skrevede blogginnlegg.

Hvert år hyller vi derfor leserne våre med kode24-prisen. Vi i kode24 nominerer, mens leserne kårer vinnerne.

Du stemmer ganske enkelt på dine favoritter i et Google Forms-skjema du finner her. Skjemaet krever innlogging for å hindre at du stemmer flere enn én gang, men eposten din knyttes ikke sammen med svaret, så alt er selvfølgelig anonymt.

Her er årets nominerte!

📚 Årets historie

Utviklere som vil fortelle historien sin er noe av det beste vi veit. De nominerte i kategorien Årets historie er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

✌ Årets trend

Le av dem eller omfavn dem - 2021 har bydd på mange trender. De nominerte i kategorien Årets trend er:

 • Web3
  Hva innebærer web3? Hva er egentlig en NFT? Hvorfor nøyaktig vil man ha et desentralisert internett? Hva er greia med blokkjeden? Vi aner ikke, men vi veit det er en trend!
 • Metaverset
  Mange definerer dette som en del av web3, men vi har det som en egen kategori, for fytti katta så mye preik det har vært om metaverset i år. Særlig etter Facebook lanserte sine planer, og bytta navn til... Meta. Det er rimelig meta.
 • Microsoft
  Er det bare oss, eller har Microsoft virkelig fått vind i seilene blant norske utviklere det siste året? De har selvfølgelig alltid vært der, men vi synes folk er rekordopptatt av .NET, absolutt alle bruker VSCode, GitHub blir bare bedre og bedre og Azure har virkelig bredt om seg, også.
 • Mekaniske tastaturer
  Denne trenden tror jeg søren meg kode24 skal ta litt av æren for - om det er en ære, da. Vi har vært glade i knatrende, kostbare tastaturer i en årrekke nå, men det virker det ikke som vi er alene om, heller. Og nå har vi fått vår egen butikk i Oslo, til og med!
 • Hjemme- / hybrid- / nomadekontor
  Eller "remote", som man gjerne kaller det - altså enten på hjemmekontor eller som en digital nomade et annet sted. Pandemien har selvfølgelig sendt mange av oss dit om vi vil eller ei, men da pandemien tok en pause tidligere i år var det mange av oss som gjerne ble hjemme, helt eller delvis, og vi synes 2021 virkelig var året da nordmenn fikk opp øya for at hjemmekontoret kan funke helt uten pandemier, også.

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

🙋 Årets stemme

Noen mener og skriver mer enn andre. De nominerte i kategorien Årets stemme er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

👓 Årets koder

Ukas koder-serien vår har gjennomført sitt tredje år. Vi har lyst til å hylle de som har turt å mene litt ekstra eller har hatt en ekstra spennende historie å fortelle i spalta i år. De nominerte i kategorien Årets koder er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

🧶 Årets hobbyprosjekt

Norske utviklere elsker hobbyprosjekter, og vi elsker å skrive om dem. De nominerte i kategorien Årets hobbyprosjekt er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

🔥 Årets debatt

Noen debatter har tatt av i løpet av året, både på kode24.no og i sosiale medier. De nominerte i kategorien Årets debatt er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

☕ Årets kontor

Ikke alle liker seg best på hjemmekontoret, og flere har faktisk bygd og åpna nye kontorer i 2021. De nominerte i kategorien Årets kontor er:

Husk å stemme på din favoritt her! 👈

Gratulerer til alle de nominerte, tusen hjertelig takk til alle dere andre som har bidratt i 2021, også snakkast vi i romjula om vinnerne!