Elise ble kjent med nye kolleger gjennom dataspill

- Vil veldig gjerne slippe å være eneste dame denne sesongen, forteller fersk ansatt om CS:GO-serien.

Elise Landsem starta i ny jobb midt i koronapandemien. Redningen ble å møte nye kolleger i dataspill-turnering. 📸: Privat
Elise Landsem starta i ny jobb midt i koronapandemien. Redningen ble å møte nye kolleger i dataspill-turnering. 📸: Privat Vis mer

Det er ikke helt smertefritt å skifte jobb midt i en pandemi, stuck på hjemmekontor med potteplanter som nærmeste samtalepartner.

De normale kontorsituasjonene hvor man er sosial og bygger relasjoner, lærer selskapet og rollen sin å kjenne er byttet ut med utallige Teams-møter og chatter.

Det sier seg selv at det kan være ganske utfordrende, og jeg hadde ikke trodd GameFrayms bedriftsliga i CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) skulle bli redningen min.

Onboarding med CS:GO

I august gikk jeg fra et selskap med syv ansatte til et med over en halv million ansatte globalt. Brått hadde jeg tusen nye kollegaer i Norge, og som fersking i konsulentrollen hadde jeg mange spørsmål og ting å sette meg inn i.

Som 99 prosent ekstrovert var jeg over middels klar for firmafest og høyt energinivå på kontoret, men som alt annet sosialt i koronaåret 2020 kunne jeg se langt etter det.

Ikke ble det fysisk onboarding sammen med andre nyansatte heller, men GameFrayms bedriftsliga i CS:GO ble min uventede og svært effektive uformelle onboarding og nettverkskanal.

Det høres kanskje overraskende ut; en 30 år gammel kvinne som trives i kjole, støvletter og leppestift er ikke det folk flest forbinder med den typiske gameren. Selgeren på Elkjøp ble mildt sagt overrasket da jeg presiserte at gaming-PC-en jeg spurte om var til meg. Delvis rett hadde han også, jeg hadde ikke spilt PC-spill på over 15 år.

Hadde det ikke vært for posten om GameFrayms liga på LinkedIn, en kollega med betydelig gamingkompetanse, og en arbeidsgiver som støttet at vi samlet et lag hadde jeg nok aldri trengt den gaming-PCen.

«Praten satt løst på Discord, tips og triks om både konsulentjobben og CS:GO kom på løpende bånd.»

Prat på Discord

Laget kom tidlig i gang med felles treninger et par ganger i uka, og for å si det sånn forårsaket jeg betydelig færre headshots enn jeg ble offer for.

Det som virkelig overrasket meg, var hvordan disse kveldene med guttene ble ukas høydepunkt.

Praten satt løst på Discord, tips og triks om både konsulentjobben og CS:GO kom på løpende bånd fra gjengen med mer erfaring på begge områder.

Jeg er fascinert over at jeg gjennom gaming har lært om selskapets nyeste omorganisering, hvordan timeføringen fungerer og fått innblikk i mange ulike sider av en hverdag som konsulent. Jeg har blitt kjent med folk i hele landet og fra alle våre avdelinger.

Mine nye kollegaer viste meg at inkluderende arbeidsmiljø, det har vi i Accenture både i og utenfor arbeidstiden.

Vakum når ferdig

Jeg har opplevd mye med gjengen jeg best kjenner som Kuge, YA BOY, Flyysohigh, Gifflaren, wizardman, Desember, Rapidup og flere.

Seriøs trening med høyt konkurranseinstinkt og tilsvarende høylytte nordnorske gloser («kor faen vart du av, Kwpus?»), latterfulle digitale lønningspilser med innslag av både dårlig sikte og gebrokken russisk, oppturer og nedturer som et lag. Da jeg klønete nok låste meg ute av kontoret i ekte skittvær kunne jeg takke CS:GO for at jeg fikk hentet tingene og rakk neste avtale – Kuge saves the day!

Det var utvilsomt et vakuum i hverdagen da ligaen var over i november. Lek, lagspill og sosiale anledninger har vært kjernen til alt godt i mitt 30 år lange liv.

Gleden står dermed i taket nå, bare noen uker før vårens liga sparkes i gang 24. februar! Jeg gleder meg til å bli kjent med flere kollegaer på skikkelig 2020-vis, og håper mange benytter denne anledningen.

«Dame? Det er nesten så jeg ber deg melde deg på av rent prinsipp.»

Bli med!

Min klare oppfordring – bli med! Fortsatt usikker? Hør nå her:

Er du arbeidsgiver? Her har du et nydelig, koronavennlig sosialt tiltak for både eksisterende og nye ansatte!

Ikke en gamer? Bli med likevel! Jo ferskere du er, desto mer får du se hvor herlig hjelpsomme kollegaer du har i de rutinerte gamerne. På samme måte som du gjerne lærer å gå topptur ved å bli med noen erfarne, kan du nå entre en ny verden mens du har noen å slå følge med.

Dame? Det er nesten så jeg ber deg melde deg på av rent prinsipp («opptatt av kjønnsbalanse? Her kan du bidra!»), men alt ovenfor burde være nok motivasjon til å slutte å nøle og hive seg med.

Jeg vil veldig gjerne slippe å være eneste dame denne sesongen!