Redaktør Ole Petter Baugerød Stokke forteller fagredaktør og utvikler Jørgen Jacobsen hvordan kode24 skal se ut. Klassisk scenario. Foto: kode24
Redaktør Ole Petter Baugerød Stokke forteller fagredaktør og utvikler Jørgen Jacobsen hvordan kode24 skal se ut. Klassisk scenario. Foto: kode24 Vis mer

Endelig har utviklere fått egen nettavis!

Møt Jørgen og Ole Petter, som skal gjøre kode24 både nyttig og gøy.

«Jeg tror en norsk nettavis om utvikling, med intervjuer av utviklere på norske bedrifter osv, kunne hatt suksess 🤓».

Det skrev Jørgen i en Facebook-melding til Ole Petter 14. april 2018. Jørgen var da utvikler i Dagbladet, Ole Petter var journalist i Dinside. Etter å ha kjent hverandre fra siden 90-tallet jobbet vi for første gang i samme mediehus.

«Smart! 💡 kode24!» svarte Ole Petter umiddelbart.

Den gamle drømmen om å starte noe eget, sammen, ble nok en gang tent. Forskjellen denne gangen var at vi faktisk hadde en reell mulighet til å gjøre det til en fulltidsjobb, med musklene til et av Norges største mediekonsern.

Og nå, etter utallige arbeidstimer, møter, e-poster, telefoner, kodelinjer, tester og kaffekopper, er drømmen realisert: kode24 er på lufta!

Koding, kodere, kode

Vi er overbevist om at vi ikke er alene om å savne et nettsted dedikert til norske utviklere og norsk kode. Og det er nettopp det kode24 er.

Vi skal ikke skrive om hele IT-bransjen. Vi skal skrive om koding. Og vi har fått med oss en gjeng flinke bloggere. De skal også skrive om koding. Dessuten skal vi snakke med kodere, selvfølgelig. Om koding. Vi skal kode selv, også. Og skrive om kodingen.

Så for å oppsummere, i tilfelle noe ble uklart: kode24 handler om koding.

Vi skal vise deg hvordan norske løsninger blir laget, så konkret som mulig. Vi skal lære deg ting du ikke kunne, eller nye måter å gjøre det på.

Og vi skal spørre utviklere om det du kanskje ikke tør spørre dem om selv.

Jørgen henger opp Bill Gates-klokka han kjøpte til det mikroskopiske kode24-kontoret i Aller-bygget på Hasle i Oslo. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Jørgen henger opp Bill Gates-klokka han kjøpte til det mikroskopiske kode24-kontoret i Aller-bygget på Hasle i Oslo. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nyttig – og gøy

Men kode24 skal ikke bare gi deg ting å imponere sjefen med. Vi vil også gi deg ting å prate om ved kaffemaskinen.

Gjennom konkurranser, som den vi hadde i forkant av lansering, skal vi skape avbrekk i arbeidshverdagen. Gjennom seksjonen "nedetid" skal vi vise enda flere det de fleste kodere vet: At koding er gøy. Gjennom kommentarfelt, spalten Ukas koder og sosiale medier gir vi norske utviklere et sted å prate sammen og bli kjent med hverandre.

Og gjennom kode24 håper vi dermed å gjøre det enda litt gøyere å være koder.

Nøyaktig hvem som skal gjøre dette, spør du? Du spør deg selv om det akkurat nå, sant? Uansett: Her har du oss.

Gå hjem til første side, din gamle drue, og skriv pent: nisselue.
Fagredaktør Jørgen Jacobsen i kode24. Foto: kode24 Vis mer

Jørgen Jacobsen, fagredaktør

 • Alder: Født i 1983
 • Fra: Porsgrunn
 • Bakgrunn: Utdannet utvikler fra Universitetet i Oslo. Jobbet som utvikler i blant annet Fronter, Nettavisen, Schibsted og Dagbladet.
 • Hobbyer: Retrospill (var med å starte Retrospillmessen), pingpong, tegning, påpeke populære oppfatninger som i realiteten er myter (NEI, TANDE P EIER FAKTISK IKKE JAFS-KJEDEN. Men jeg er fortsatt usikker på Bailey's).
 • Ser på nå: Silicon Valley, amerikanske The Office for tusende gang, Angry Video Game Nerd.
 • Følg Jørgen: Twitter, Instagram, LinkedIn, Github
 • Kontakt Jørgen: jorgen ætt kode24.no

Jørgen er kode24 sitt faglige alibi, derav tittelen. I tillegg til å lage selve nettsida, får han endelig snakke med alle dem han har vært nysgjerrige på som norsk utvikler de siste ti åra, og skrevet artikler om dem.

Redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24. Foto: kode24
Redaktør Ole Petter Baugerød Stokke i kode24. Foto: kode24 Vis mer

Ole Petter Baugerød Stokke, redaktør

 • Alder: Født i 1983
 • Fra: Porsgrunn
 • Bakgrunn: Utdannet journalist fra Universitetet i Bodø. Jobbet som journalist i blant annet Porsgrunns Dagblad, TA/TV Telemark, Computerworld og Dinside/Dagbladet.
 • Hobbyer: Pingpong, koding, spilling, musikk, lære folk forskjellen på Skien og Porsgrunn (NEI, DET ER IKKE DEN SAMME KOMMUNEN).
 • Ser på nå: Preacher, The Expanse, Åndenes Makt – utelukkende for å se på shabby chic-interiør.
 • Følg Ole Petter: Twitter, Instagram, LinkedIn, Github
 • Kontakt Ole Petter: ole ætt kode24.no / 40 55 09 99

Ole Petter er kode24 sitt redaksjonelle alibi, derav tittelen. Han koordinerer den daglige produksjonen, og får endelig menge seg i bransjen han egentlig alltid har ønsket å være en del av.