- Flere utviklere bør skrive mer! Sånn blir du publisert på kode24.no

Redaktøren avslører hvor enkelt det er å få innlegg på trykk i utviklernes egen nettavis.

Her viser jeg fram det som skal illustrere et leserinnlegg du selv har skrevet på kode24.no. Men fordi blenderen på kameraet mitt er for åpen, ser det bare ut som jeg viser fram en slags grøt. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her viser jeg fram det som skal illustrere et leserinnlegg du selv har skrevet på kode24.no. Men fordi blenderen på kameraet mitt er for åpen, ser det bare ut som jeg viser fram en slags grøt. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

kode24 er utviklernes egen nettavis, og ingen kjenner utviklerne bedre enn utviklerne selv. Derfor har kode24.no alltid vært åpen for leserinnlegg, guider og bloggposter fra leserne våre.

Nå vil vi gjerne trykke enda mer. Fra deg.

Heldigvis er det å få et innlegg på trykk hos kode24 enklere enn du kanskje tror - kort fortalt:

  1. Send oss teksten din og noen bilder av deg selv på hei@kode24.no.
  2. ???
  3. Len deg tilbake og nyt din nye kjendistilværelse.

Men det kan også forklares langt mer komplisert - her er den litt lengre versjonen:

«Tenker du at det kan være interessant for en annen utvikler, er det interessant for oss.»

Hvem kontakter jeg om å skrive innlegg på kode24?

Sannsynligvis er det jeg, som redaktør i kode24, som vil lese og eventuelt publisere innlegget ditt.

Men send oss en epost på hei@kode24.no, så får vi det med oss selv om jeg eventuelt ikke er på jobb akkurat der og da.

Der kan du for eksempel sende oss en lenke til noe du har publisert et annet sted, eller en splitter ny tekst, eller bare en idé til noe du har lyst til å skrive - så hjelper vi deg derfra.

Hva kan et leserinnlegg på kode24 handle om?

kode24 handler om utviklere og utvikling, så et leserinnlegg hos oss bør handle om utviklere og utvikling. Eller noe i nær tilknytning til utviklere og utvikling, i alle fall.

Vi er åpne for alt fra guider til en konkret teknologi, historier om hvordan du løste et problem, dine beste kaffetips eller hvorfor du ikke elsker/hater en trend, til leserinnlegg om mangfold eller psykisk helse blant norske utviklere.

Tenker du at det kan være interessant for en annen utvikler, er det interessant for oss.

Hvordan skal et innlegg på kode24 være utforma?

Vi har ingen krav til lengde eller format eller noe som helst for innlegg på kode24. Men jeg har til gode å høre noen klage på at artikler på kode24 er for korte.

Så fortell det du vil fortelle med så lite tekst som mulig. Folk har begrensa med tålmodighet, så prøv å komme til poenget raskt, og hold innlegget så konkret og lettfattelig og komprimert som mulig.

Bruk gjerne mellomtitler, avsnitt, kodesnutter, lister og bilder for å bryte opp teksten, men her kan vi også hjelpe deg.

Hva trenger dere av meg for å trykke leserinnlegget mitt på kode24?

Vi trenger:

  • Teksten din
  • Navn og tittel og arbeids- eller studiested
  • Bilder av deg selv

Av erfaring veit jeg at dette med bilder av deg selv er det mest utfordrende. Men hadde vi ikke vært knallharde her, hadde kode24.no vært et kaldt og guffent sted. Og vi har godt av å se menneskene bak koden vi omtaler, spesielt på hjemmekontoret.

Å legge alt inn i CMS-vårt fikser vi sjæl, og vi vil i tråd med redaksjonell frihet redigere overskrifter og ingresser og sånt. Men selve teksten din skal vi i størst mulig grad la være i fred.

Du kan levere leserinnlegg til kode24 i hvilket som helst format. Du kan skrive det i editoren du jobber i hele dagen, om du vil. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Du kan levere leserinnlegg til kode24 i hvilket som helst format. Du kan skrive det i editoren du jobber i hele dagen, om du vil. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Hva får jeg tilbake for å skrive innlegg på kode24?

Først og fremst byr vi på å bli lest av det som kan krype og gå av norske utviklere. Vi har minst 100.000 unike IP-adresser innom i måneden, og tusenvis av følgere på sosiale medier.

Vi gjør også stas på skribentene våre, blant annet gjennom våre årlige kode24-priser. I år kåret for eksempel leserne våre Johannes Brodwall til Årets Stemme, blant annet fordi han nettopp har skrevet flere leserinnlegg hos oss.

Dessuten tror vi flere utviklere har godt av å prøve seg som skribenter. Det bidrar til en åpnere bransje, det bidrar til å samle dine egne tanker og det gir deg eller teamet eller arbeidsplassen din stolthet å fortelle om det dere driver med også utenfor egen Slack. Karrieremessig er det nok heller ikke så dumt å ha et par Google-treff for navnet ditt på kode24.no.

Flere utviklere bør skrive mer! Så da skal vel all tvil være ute av verden: Vi snakkast på epost om ditt første leserinnlegg.