Hobbyprosjekt: - Norge har Lothepus, men trenger en Glosepus

Har laget en gratisapp for glosepugging uten innlogging.

Ingenting gleder kode24-redaksjonen mer enn gøyale hobbyprosjekter, slik som appen som skal gjøre deg til en racer i glosepugging: glosepus.no. Et sommerprosjekt fra to NTNU-studenter gjennom Favo AS.

Nå håper de at elever, foreldre og besteforeldre skal kaste seg på glosepuggings-bølgen.

Ville ha noe enkelt

Webutvikler i Favo AS Andreas Høyland, som til daglig blant annet lager et infoskjerm-system, forteller at det finnes mange gloseapper der ute, men at de ofte er vanskelig å komme i gang med.

Han forteller at de ville bygge noe enklere.

- Det er ofte mye innlogging og greier. Vi ville ha noe som var enklere. En liste med gloser som er lett å lage og lett å dele. Det er også fint at de som øver kan vise til innsats og hvor godt de kan glosene.

Gjengen har også bygget en tidtakingsfunksjon for å trigge litt konkurranse til å øve glosene bedre inn.

Og hvorfor et infoskjerm-firma har laget nettopp en gloseapp? Tja..

- "Har du øvd på glosene dine?", "Kan du dem godt nå da?"... Vi har barn hjemme vi også, forteller Høyland med et flir.

Bygd av studenter

Bak appen står NTNU-studentene Karen Hompland og Georg Skuggedal. Førstnevnte hadde sommerjobb hos Favo i sommer mens Skuggedal har deltidsstilling.

Appen har de bygget sammen, med enkel HTML, CSS og JavaScript, uten noe rammeverk eller backend for den saks skyld.

- Glosepus var mitt hovedprosjekt i sommer og siden jeg enda er student, lærte jeg utrolig masse underveis. Jeg hadde ikke særlig mye erfaring med verken JavaScript eller webutvikling fra før, så jeg har så og si lært meg alt i løpet av sommeren, forteller Karen Hompland som sier hun er på tredjeåret av masterstudiet.

- Favo bruker ikke noe rammeverk for komponenter eller lignende, så det var utrolig nyttig å se hvordan man bygger elementene fra bunn og utvikler en nettside med funksjonalitet og godt design, legger hun til.

Medstudent Skuggedal sier på sin side at for han har Glosepus vært en øvelse i hva det vil si å være i et team og skrive gode andre kan forstå.

Gode tilbakemeldinger

Webutvikler i Favo, Andreas Høyland sier de har fått gode tilbakemeldinger fra skoler og elever.

Noen skoler vil til og med ha promo for appen på infoskjermene sine forteller han. Andre deler dem blant lærere og venner.

Høyland sier han er stolt av å kunne tilby en artig sommerjobb til studenter.

- Det er kjekt å kunne tilby sommerjobb til flott ungdom som skal opp og fram her i verden. Det er et privilegium å kunne tilby noen arbeid. Vi kan tilby relevant erfaring og nokså kjekke oppgaver for de som liker koding og design. Med tiden kan det også hende at man vil jobbe sammen på større prosjekter også.