Stem fram dine favoritter til kode24-prisen 2023!

33 nominerte i 7 kategorier – hvem fortjener kode24-prisen? Du bestemmer!

Gratulerer til alle de nominerte til årets kode24-priser! Kanskje med unntak av de som er nominert til Årets kaktus, da. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Gratulerer til alle de nominerte til årets kode24-priser! Kanskje med unntak av de som er nominert til Årets kaktus, da. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Siden 2020 har kode24 delt ut kode24-prisen.

kode24-prisen er vår takk til folka, selskapene og bransjen som gjør at kode24 klarer å gjøre det kode24 skal: Skape debatt og åpenhet for norske utviklere.

For det klarer vi ikke uten norske utviklere som tør å snakke med oss; både om alt det fantastiske de lager, men også, enda viktigere, det kjipe de opplever. 🙏

kode24 har kåret 33 nominerte i 7 kategorier, men som alltid er det opp til leserne våre hvem som går av med seieren i de ulike kategoriene, gjennom vårt stemmeskjema.

Gratulerer til alle nominerte, husk å avgi din stemme, også snakkes vi snart om hvem som stikker av med årets kode24-priser!

🤯 Årets historie

De nominerte til Årets historie er det som har fascinert, overraska eller underholdt oss aller mest:

 • Norske utviklere på UFO-jakt
  Har du hørt om lysfenomenene i Hessdalen? Ingen veit om det er besøkende fra verdensrommet eller gasser eller kollektiv psykose, men en gjeng entusiaster, mange av dem utviklere, prøver å finne det ut! Vi ble så fascinert at vi reiste dit selv, faktisk, uten å se annet enn mye karsk og enda mer bål.
 • Det norske sexleketøyet The Handy
  Det er ekstra stas med norske startups som klarer å lage fysiske dingser, og en av de mest fascinerende er norske The Handy. I år har vi både vært på besøk der og hatt gründeren bak på kode24-dagen, for dette er en suksesshistorie det bare er å la seg inspirere av.
 • Historien til David Toska
  Du kjenner trolig navnet David Toska best fra NOKAS-ranet, men framover kan du også bli kjent med han som en norsk utvikler. Vi fikk hele historien om hvordan han gikk fra kriminalitet til koding – som ifølge Toska ikke er annerledes som man kanskje kunne tro.
 • Nødvarsel-fadesen
  Norge skulle i år endelig få seg et skikkelig nødvarsel-system, som fikk alle norske mobiler til å ule 14. juni klokka tolv. Det vil si; det var planen, men ikke alt går etter planen. Blant annet fikk noen mange varsler, noen fikk ingen varsler i det hele tatt, og det hele utspant seg som en aldri så liten teknologifarse.
 • Banken som måtte stenge en hel helg
  kode24 forteller stadig om tjenester som krasjer, men få så dramatisk og overraskende som da Sparebank 1 SMN måtte stenge nettbanken sin en hel helg. I tillegg til Vipps, minibanker og diverse. Utviklere kunne ikke forstå hva de dreiv med, mens banken selv skyldte på Norges noe kronglete, underforliggende banksystemer.

👉 Husk å stemme, her!

🪀 Årets trend

De nominerte til Årets trend har ikke bare påvirka hva vi har skrevet mye om på kode24, men også påvirka mange norske utvikleres jobbhverdag:

👉 Husk å stemme, her!

🔥 Årets debatt

De nominerte til Årets debatt har skapt høy temperatur på kode24.no og i kommentarfeltene våre, men også bidratt til nok å prate om blant norske lunsjbord i året som gikk:

👉 Husk å stemme, her!

📢 Årets stemme

De nominerte til Årets stemme har talt der andre har tiet, og alle fortjener en stor takk fra både redaksjonen i kode24 og norske utviklere for sitt mot:

 • Nyutdanna utviklere
  Nyutdanna utviklere sliter med å få seg sine første jobber, og de er ikke redde for å snakke om det. Det krever mot å stå fram som en som har søkt 39 jobber, og bare fått ett intervju. Eller en som har søkt 150 jobber uten hell, og må jobbe på bensinstasjon. Eller ei som har søkt på 200 jobber, og frykter for sin egen psykiske helse. Det motet tar vi av oss hatten for, og vi håper 2024 blir året hvor de skal slippe å fortelle historiene sine.
 • Per Christian Kofstad
  I år som i fjor var psykisk helse ett av temaene som prega spaltene våre – spesielt dette med å være utbrent, som det viste seg at mange av leserne våre har opplevd. Flere har stått fram, men ingen fullt så sårt og åpent som Per Christian Kofstad. Han fortalte om reisen fra streber til sykemeldt, og skriver at "Fokuset mitt har endret seg litt. Jeg ser den økte verdien i å ta vare på meg selv, og de rundt meg". Amen.
 • Utviklere med funksjonsnedsettelser
  En flink frilanser skrev i starten av året flere artikler om en gruppe vi inntil da hadde skrevet altfor lite om: Norske utviklere med funksjonsnedsettelser. CP-rammede Alexander, synshemmede Terje, døve Stian og "Anne" med ADHD fortalte alle sine historier, og denne åpenheten gjør seg så absolutt fortjent til en felles nominasjon som Årets stemme.
 • Stefanie Dziadkowiec
  2023 har vært prega av dårlig økonomi, og digre kuttrunder i teknologiselskaper i både USA og til dels Norge. Å snakke åpent om å miste jobben er ikke for alle, men en av dem som turte heter Stefanie Dziadkowiec. Hun mista jobben i SATS, og forteller fint om hvor kjipt det kan være, men også hvilke dører det kan åpne. At hun i tillegg fortalte om alt dette på kode24-dagen, gjør henne til en soleklar kandidat til Årets stemme.
 • Hans Kristian Henriksen
  Personvern er tungt, og la oss være ærlige: Noen ganger litt kjedelig. Men gjennom sin artikkelserie Personvernnytt har Hans Kristian Henriksen hver måned gitt oss det viktigste om temaet med sin stødige, kunnskapsrike og ikke minst lettfattelige hånd. I tillegg har han kommet med saftige meninger, som brannfakkelen "Slett Chrome!", hvor budskapet er akkurat like enkelt som det høres ut som. Funfact; artikkelen har blitt veldig godt lest, og mye av trafikken kom fra Googles egen nyhetstjeneste.

👉 Husk å stemme, her!

👑 Årets koder

De nominerte til Årets koder kommer fra spalta vår Ukas koder, og har bydd mer på seg selv enn de fleste er komfortable med:

 • Silje Christensen
  Det er en seiglivet myte at alle utviklere har vært opptatt av teknologi siden barndommen, og Silje Christensen forteller fint om sin reise til koding; gjennom tilfeldigheter, kjente og det å faktisk prøve.
 • Julien Picalausa
  Vi elsker folk som tør å ha sterke meninger, og det har Julien Picalausa. I intervjuet langer han ut mot blant annet kryptovaluta ("fin måte å lure småinvestorer for pengene sine"), AI ("ikke spesielt egnet for måtene det stort sett blir brukt i dag") og metaverset ("en uforløst fiasko").
 • Taheera Ahmed
  Flere Ukas kodere har i år fortalt om sine opplevelser rundt dårlig selvtillit og imposter-syndrom, men få så godt som Taheera Ahmed: "Noen dager føler jeg at jeg er på toppen av verden og er en fantastisk utvikler, andre ganger tenker jeg at jeg er udugelig og ikke får til noen ting".
 • Mykyta Chernenko
  kode24 har siden krigens utbrudd satt fokus på det å få flinke utviklere fra Ukraina i jobb i Norge, og en av dem som har klart det er Mykyta Chernenko. Etter rundt 500 søknader rundt om i verden fikk han napp i Norge, hvor han møter en kanskje noe overraskende fordom: Mot alderen hans, på 23 år.
 • Balbina Kotula
  Gatekeeping, det å se ned på andre som tenker annerledes enn deg selv, er et stadig tilbakevendende tema hos kode24. En av dem som har adressert problemet på en superfin måte i Ukas koder er Balbina Kotula – hun opplever at ikke alle aksepterer en utvikler som "ikke er forelsket i PC-en sin eller teknologi, og som ikke tar opp øvrige prosjekter etter jobb". Som hun sier: "Jeg heier på mangfold i denne sammenheng".

👉 Husk å stemme, her!

🌵 Årets kaktus

De nominerte til Årets kaktus er alle ting som har skapt trøbbel for norske utviklere og brukerne deres:

👉 Husk å stemme, her!

🧶 Årets hobbyprosjekt

De nominerte til Årets hobbyprosjekt har imponert og underholdt oss med sine ofte små, men geniale, løsninger:

 • Mandagsrådet
  Sindre Lindstad har laga årets morsomste podcast; med noen Python-skript, en dæsj AI og masse humor lar han våre nye syntetiske overherrer gyve løs på oss menneskers dagligdagse problemer. At det hele er en protest mot NRKs podcast-nedlåsing skader ikke, det heller.
 • Filips busskjerm
  Alle som hadde gleden av å høre TikTok-eren Filip Johansen sin hysteriske lyntale på den siste kode24-dagen, veit at dette er en av Norges morsomste utviklere. Og hobbyprosjektet hans med en bitteliten skjerm ved døra som viser han når neste buss går, er også rimelig morsomt. Genialt enkelt, og nydelig fysisk.
 • NRSS
  Koding som politisk protest er ofte forbeholdt mer lyssky virksomhet, men Olav Sundfør holder seg på riktig side av loven med sin lille protest mot NRKs podcast-nedlåsing: NRSS. Denne lar deg få NRKs podcaster inn i hvilken app du vil, og sammen med blant annet allerede nevnte Sindre Lindstad utgjør Sundfør en av flere utviklere som engasjerer seg mot urett – gjennom koding.
 • Kassal.app
  Dette er et av årets hobbyprosjekter med digert potensial; Helge Sverre Liseth sin Kassal.app skal være en "Prisjakt for dagligvarer", som er en typisk hobbyprosjekt-ide sikkert flere har hatt, men ikke alle har pågangsmot til å faktisk gjennomføre. Og i alle fall ikke så bra som Helge Sverre har klart.
 • Dagbladet-seismologen
  Tore Sinding Bekkedal har ikke allverdens til overs for forsida til Dagbladet.no, og lagde en side som hele tida viser deg hvor mange ganger ordet "sjokk" nevnes der AKKURAT NÅ. Dagbladet sitter bokstavelig talt i etasjen under kode24, og vi kan avsløre at tjenesten fortsatt kjører på en diger skjerm i redaksjonslokalene deres. Det sier alt om hvor morsom denne tjenesten faktisk er, men vi er redd den har hatt motsatt effekt av hva Tore håpa på.

👉 Husk å stemme, her!