Del lønna di, vinn T-skjorter! «Handler om rettferdighet»

kode24s lønns- og trivselsundersøkelse 2024 er ute, og vi håper du også vil bidra til en mer åpen og rettferdig bransje.

Her sitter kode24-redaktør Ole Petter, helt tilfeldigvis, og ser på alle svarene fra lønns- og trivselsundersøkelsen 2024 som strømmer inn til kontoret vårt. 📸: Kurt Lekanger
Her sitter kode24-redaktør Ole Petter, helt tilfeldigvis, og ser på alle svarene fra lønns- og trivselsundersøkelsen 2024 som strømmer inn til kontoret vårt. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Sola skinner, fuglene synger og kode24s lønns- og trivselsundersøkelse 2024 er ute. Det er, med andre ord, vår.

Så aller først: Vi håper du også i år tar deg fem minutter til å fylle den ut! Og som takk for hjelpa, trekker vi ut noen vinnere av noen splitter nye kode24-T-skjorter.

kode24s lønns- og trivselsundersøkelser er vår aller beste kilde til våre aller beste artikler og debatter. Og jo flere svar vi får fra dere, jo bedre stoff kan vi skrive for dere. Så del den gjerne med kolleger og venner, så får vi enda bedre lønnsdata! Vi har oversatt den til engelsk også, så alle skal få vært med.

Fyll ut undersøkelsen her!

Nøyaktig hvordan T-skjorta vi lodder ut ser ut, holder vi på å finne ut, blant annet gjennom en thriller av en meningsmåling på kode24-klubben.
Nøyaktig hvordan T-skjorta vi lodder ut ser ut, holder vi på å finne ut, blant annet gjennom en thriller av en meningsmåling på kode24-klubben. Vis mer

Hva ulike folk tjener i ulike fag og fylker og selskaper er alltid våre mest leste artikler, og med god grunn: Det handler ikke bare om nysgjerrighet, men rettferdighet.

Også trivselsbiten av undersøkelsen er superviktig – det å trives på jobb kan jo påstås å være enda viktigere enn hva du tjener der. Så i år spør vi om ting som:

  • I lys av blant annet Sopra Steria-bråket, hva synes egentlig norske utviklere om ubetalt kursing? Og er det utbredt?

  • I lys av det kjipe arbeidsmarkedet for tida, hvor redde er egentlig norske utviklere for å miste jobben? Og hvem er minst og mest bekymra?

  • I lys av det helt sinnssyke fokuset på AI for tida, hvordan bruker egentlig norske utviklere AI? Og hvordan synes de det går?

  • I lys av... tja, si det, men vi spør også om gamle klassikere som hjemmekontor, og framtidige klassikere som hvordan du kler deg på kontoret, og firedagers arbeidsuke.

Fyll ut undersøkelsen her!

Vil du fylle ut undersøkelsen på do, og leser dette ved pulten? Skann og svar! Microsoft Forms har skylda for den teite orddelinga der, forresten.
Vil du fylle ut undersøkelsen på do, og leser dette ved pulten? Skann og svar! Microsoft Forms har skylda for den teite orddelinga der, forresten. Vis mer

Målet er å skrive om ting som det kan være vanskelig å snakke åpent om. Det er ikke så lett for oss å spørre backenderen Kari Karisen hva hun tjener, hvor redd hun er for å miste jobben, og forresten, mens jeg har deg på tråden, Kari; følte du deg pressa til å bli med på det kurset på torsdag, eller?

Og artiklene rundt det Kari her kan svare helt anonymt på, kan kanskje gjøre det enklere for henne å få prata om det blant kolleger og venner, likevel.

Så, igjen: Vi håper du tar deg fem minutter til å svare på undersøkelsen vår, og krysser fingra for at du vinner ei T-skjorte, også! På forhånd tusen hjertelig takk for hjelpa – jeg gleder meg til å skrive artiklene framover.

Fyll ut undersøkelsen her!

Ukas beste artikler på kode24.no:

🌻 – Anklages for å være politiske hvis de engasjerer seg for Gaza

– Tech-bransjen ønsker å se på seg selv som upolitiske og nøytrale, skriver Siri Bruskeland, men mener teknologien allerede er politisk og unøytral når palestinere bombes med AI.

🍏 Selvstendige utviklere med underskrifts­kampanje mot nye innleieregler

– Reglene gjør det umulig for selvstendige å inngå innleieavtaler, noe som er essensielt i IT-bransjen, sier frilansutvikler og Brainbase-gründer Ketil Jensen.

🍉 80 prosent av det offentlige skal bruke AI: «Igjen? But WHY?»

Digitaliseringsminister Karianne Tung har, sammen med Microsoft, AI som mål i seg selv. Kristin Gorman forstår ikke hvorfor.

😎 Mikael savner Y2K-design, gir ut MetaliCSS for å få den tilbake

– For meg representerer denne epoken et siste blaff av naivitet og relativ uskyld, sier Mikael Åsbjørnsson-Stensland.

🍸 Nå får utviklerne i UNE lov til å bruke Copilot – sånn får du til det samme

– Det første du trenger er tålmodighet, forteller Gøte Bengt Emanuel Røhnebæk Strindler i twoday, som nå får bruke Copilot som konsulent hos Utlendingsnemnda.

🎤 Aurora (25) prater på internasjonale konferanser: – Jeg ble utfordret

– Målet mitt er å bli enda mer komfortabel i rollen etter hvert, forteller Ukas Koder Aurora Walberg Scharff.

God helg!

Jaja, nevnte jeg at jeg blir kjempeglad om du fyller ut kode24s lønns- og trivselsundersøkelse 2024? NEVNTE DET JEG DET!?

Hva sier du – har du allerede fylt ut kode24s lønns- og trivselsundersøkelse 2024?

Så bra, tusen takk, da tar vi helg! Snakkast på mandan!

💘 Ole Petter,
kode24.no

Fyll ut undersøkelsen her (om du mot formodning gikk glipp av oppfordringa, nå skal jeg slutte å mase, jeg lover)