Her er lønnstallene for norske utviklere 2024

Rådataen fra årets lønnsundersøkelse ligger nå ute i hvilket som helst format som helst!

kode24 deler ut alle lønnstallene våre fra lønnsundersøkelsen 2024, blant annet i JSON-format. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24 deler ut alle lønnstallene våre fra lønnsundersøkelsen 2024, blant annet i JSON-format. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Rekordmange 2.775 norske utviklere svarte på årets lønns- og trivselsundersøkelse fra kode24. Og vi har skrevet artikler om alt fra hvor i Norge man tjener mest, til hvor mye mindre en frontender tjener enn en backender.

Nå har også kode24, med hjelp fra matematikeren Tommy Odland, lansert en splitter ny lønnskalkulator for utviklere, på vår splitter nye jobbportal kodejobb.no.

Og enda mer stoff fra oss, basert på disse tallene, skal det helt sikkert bli.

Men har du lyst til å ta en titt på tallene, og kanskje lage noe selv, deler vi dem nå ut, til fri nytelse.

Her er lønnstallene

Som vanlig bjudar vi på et par alternativer:

Hvis du mot formodning ikke finner noe som passer deg, er det bare å rope ut i kommentarfeltet, så ser vi hva vi får til.

Ikke alle tallene

Som du vil se, finner du ikke lønna til 2.775 utviklere i tallene våre, men lønna til 2.683 utviklere. Heller ikke alle datapunktene vi har samla inn fra de som har svart.

Dette handler om flere ting, først og fremst:

  • Vi har kutta bort lønninger vi har god grunn til å tro er feilrapportert, og lønninger under 300.000 og over 3 millioner kroner.
  • Vi har kutta bort enkelte datapunkter, som folks alder, andre kjønn enn mann og kvinne, samt kombinert fagfelt med få svar, for å iverata folks anonymitet.
  • Vi deler ikke andre data enn de som er relevante for folks lønn, altså ikke svarene på trivsels-biten av undersøkelsen vår.

Tusen takk igjen til alle som har deltatt – og vi hører gjerne fra deg under artikkelen om du finner ut noe spennende, eller lager noe rart!