Microsoft tror framtida er å strømme Windows fra skyen

En kommende oppdatering vil også la deg gå rett til sky fra "boot".

En intern Mircosoft-presentasjon røper planer om å i større grad flytte Windows til skyen, også for privatpersoner. Her: Satya Nadella, sjef i Microsoft. 📸: Keizo Mori/UPI/Shutterstock Satya Nadella,
En intern Mircosoft-presentasjon røper planer om å i større grad flytte Windows til skyen, også for privatpersoner. Her: Satya Nadella, sjef i Microsoft. 📸: Keizo Mori/UPI/Shutterstock Satya Nadella, Vis mer

Microsoft har i økende grad flyttet Windows til skyen for bedrifter med Windows 365, men selskapet ønsker også å gjøre det samme for deg og meg, melder The Verge.

Avisen viser til en intern Microsoft-presentasjon fra juni i 2022, hvor selskapet diskuterer å utvide Windows 365 til å bli et "fullstendig Windows-operativsystem strømmet fra skyen til en hvilken som helst enhet."

Ser på sky som langsiktig mulighet

Ifølge The Verge ble presentasjonen avslørt som en del av den pågående striden mellom Federal Trade Commission (FTC), som blant annet har ansvar for konkurranseregulering, og Microsoft. Den 22. juli møttes partene for en 5. dagers lang rettssak, hvor FTC forsøker å stanse Microsofts kjøpt av spillselskapet Blizzard.

Årsaken til The Verge har klart å få tak i den interne Microsoft-presentasjonen, skyldes at den handler om selskapets spillstrategi og hvordan den henger sammen med resten av virksomheten.

Ifølge avisen ser Microsoft å flytte Windows 11 i økende grad til skyen som en langsiktig mulighet. Dette inkluderer bruken av "kraften til skyen og klienten til å muliggjøre forbedrede AI-drevne tjenester og full roaming av folks digitale opplevelser".

Lar deg "boote" til sky

The Verge viser til at Windows 365 for øyeblikket er en tjeneste som strømmer en versjon av Windows til ulike enheter, som så langt bare har vært begrenset til bedriftskunder.

Men Microsoft ønsker altså å la både meg og deg henge i skyen på PC-en hjemme.

Avisen skriver at Microsoft allerede har integrert tjenesten "dypt" i Windows. I tillegg vil en framtidig oppdatering inkludere tjenesten Windows 365 Boot.

Denne vil gjøre det mulig for Windows 11-enheter å koble seg direkte på en sky-PC-instans i løpet av booten - i stedet for den lokale versjonen av Windows.