Google Cloud ut mot Microsoft Azure - mener konkurransen er urettferdig

Google anklager Microsoft for konkurannsebegresende praksis i Azure.

Google skrev i et brev onsdag at Microsoft bruker programvarelinsens-restriksjoner for å låse kundene til sine skytjenester. Her: Google CEO Sundar Pichai. 📸: Claudio BRESCIANI / various sources / AFP)
Google skrev i et brev onsdag at Microsoft bruker programvarelinsens-restriksjoner for å låse kundene til sine skytjenester. Her: Google CEO Sundar Pichai. 📸: Claudio BRESCIANI / various sources / AFP) Vis mer

Det brygger opp til en ny konflikt mellom Google, med sine Google Cloud, og Microsoft, med sin Azure.

Google, som selv har vært anklaget for å være monopolist, har klaget til US Federal Trade Commission (FTC) på rivalen Microsofts påståtte konkurransebegrensende praksis, melder CNBC.

Gjør det vanskelig for kundene

Google skrev i et brev onsdag at Microsoft bruker programvarelinsens-restriksjoner for å låse kundene til sine skytjenester, skriver CNBC.

Ifølge nyhetsstedet ble brevet ble sent som en respons til FTCs etterlysning av innspill til potensielle konkurransebegrensende handlinger i skybransjen.

Her kritiserer Google Microsoft og hevder at sistnevnte, via den dominerende plassen Windows Server- og Microsoft Office-produktene, kan gjøre det vanskelig for klientene å bruke alt annet enn Azure.

For eksempel deres egen Google Cloud.

Kritiserer også Oracle

Ifølge CNBC kaller Google Microsofts "lisensieringsbegresninger" for et "komplekst nett" som hindrer bedrifter i å bruke flere ulike programleverandører.

Også Oracle får kritikk av Google:

- Med altfor komplekse avtaler som søker å låse klienter til deres økosystemer, skriver selskapet, ifølge CNBC.