- I dag fikk jeg gjort mer før lunsj enn de to foregående dagene til sammen

Disse tingene tar opp tida på kontoret - og dette er ukas beste kodesaker.

I dag fikk jeg gjort mer før lunsj enn de to foregående dagene til sammen.

Jeg jobber nemlig hjemme i dag, og var på kontoret de to dagene før. Jeg sier kontoret, men mener den åpne digre hallen hvor det sitter et titalls andre folk, også.

Det fine med hjemmekontoret er at jeg faktisk kan bestemme meg for å jobbe hardt en periode for å "komme ovanpå", som vi sier i Porsgrunn - jobbe inn det tapte, faktisk få unna ting, være i flyt. Sånn jeg gjorde før lunsj i dag (dagen før jeg sender nyhetsbrevet). 💪

«Hei du, hallo! Forstyrrer jeg? Ja! Men har du fem minutter? Heh!»

På kontoret, altså den åpne digre hallen hvor det sitter et titalls andre folk, også, er det et par ting som gjør det vanskelig:

  • Alle kommer ikke på kontoret på én gang. Likevel tenker alle som kommer at de kan ha den "Hei, hei! Alt vel her? Her er jeg! Skal si det regner?"-praten når de kommer. Tar den seks minutter per kollega, snakker vi èn time tapt arbeidstid om du har ti kolleger (Tusen takk, jeg hadde 3MX-matte på videregående).
  • Det som på Slack tar to sekunder å lese og tre sekunder å svare på tar i det virkelige liv ti minutter å prate om. For man må sette av tid til "Hei du, hallo! Forstyrrer jeg? Ja! Men har du fem minutter? Heh!" og "Ja, nei, jeg sitter bare å jobber jeg, heh, hva lurer du på?" og så videre, og så videre. Pluss fem minutter for å finne tilbake til der du var mentalt før du ble forstyrra.
  • Å ta seg en kopp kaffe fra kanna på hjemmekontoret tar rundt sju sekunder. Å ta seg en kopp kaffe på jobben tar rundt ett minutt for å finne ut at kaffemaskina er full av grut og må renskes, to minutter på å prøve å fikse problemet, ett minutt for å gå til den andre kaffemaskina i stedet, to minutter på å få ut noe kaffe av den, ti minutter på å møte hun du ikke har snakka med siden pre korona, to minutter på å komme seg tilbake på plassen igjen.

Litt kortere fortalt: Å jobbe alene på hjemmekontoret er faktisk mulig. Å jobbe med 20 andre mennesker rundt deg i samme rom har jeg fortsatt ikke helt klart å få til like godt som jeg gjorde før korona. 😵

Kan vi plis ta opp igjen debatten om hvorvidt åpne kontorlandskaper er det beste arbeidsmiljøet? Selv om vi skal ha hybridkontorer og alt det greiene der? Det er jo greit å få jobba litt også de dagene man er på jobben, eller?

Uansett om du sitter hjemme eller borte i dag, så jeg håper jeg du har lyst å bruke noen minutter på ukas beste saker fra kode24, da. Det er schmært bruk av tid. Lese den om han fyren som fikk en AWS-regning på over 500.000 kroner, for eksempel. Og den om å bruke AI-assistenter når man koder. Også den der om hva som er greia med GraphQL.

Kjør nyhetsbrev! 👇

Ukas beste saker på kode24:

God helg

Det er hyggelig å være på kontoret også, altså. Jeg tøffa meg kanskje litt lengere opp i nyhetsbrevet, der. Og jeg elsker at vi kan møtes igjen og ha møter og designe stæsj til nettbutikken sammen eller preike om hva for noe gøy vi skal finne på til årets julekalender og sånt.

Julekalender sier du? Åjadda - alle ombord begeistringstoget! Som er min mer eller mindre vellykka oversettelse av det såkalte hype train, for de som kjenner den ruta. 🚂

Oook, uuuansett: Goood heeelg!