- Jeg kom over et veldig kult bibliotek jeg vil dele med dere!

React Router 6, ny React-dokumentasjon, Theatre.js og React Conf 2021.

Dette var uken for lettskremte leieboere 🏠, hvor ergonomi er en viktig del av hverdagen 🪑, og hvor fancy gjester kom på besøk 🍷.

Og 908 ting skjedde i frontend-verdenen!

React Router 6

Forrige uke kom endelig en stabil versjon av React Router 6! 🎉Hurra!

Hovedgrunnen til at versjon 6 ble introdusert på grunn av hooks, faktisk. Versjon 6 av dette routing-rammeverket er skrevet om helt fra bunnen av ved å bruke hooks (lovlig sent å introdusere hooks, men samme det 🤓).

Om du er interessert i litt mer informasjon kan du jo sjekke ut denne bloggposten.

Dokumentasjon + React = ❤️

I lockdown det siste året gjorde jeg ikke så sykt mye nyttig etter jobb, så da er det ekstra godt å høre at folk har vært litt mer effektive enn meg.

Rachel Nabors som jobber i React har jobba iherdig med å gi dere bedre dokumentasjon av React.

Det er ikke helt klart enda, men en (tidlig) betaversjon er tilgjengelig for dere å teste. Og jeg må si det ser veldig bra ut, sjekk ut dette eksempelet med useState.

Theatre.js

Jeg kom over et veldig kult bibliotek jeg vil dele med dere! Det er et JavaScript bibliotek som lar deg animere ting, OG har et GUI for det!

Vil du animere mikroanimasjoner som hover eller ved klikk på en knapp, eller om du er mer avansert og trenger animasjoner på HTML-elementene dine, eller til og med på 3D-objekter, sjekk ut TheatreJS da vel!

Et lite kræsj-kurs om du skulle være interessert:

React Conf 8. desember

Det er fortsatt en stund til, men jeg benytter denne ForrigeUke-spalten til å sette av onsdag 8. desember for å se på React Conf!

Hvem vet, kanskje de kommer med noe nytt og kult? 👀

Det kommer mange kule speakers, som for eksempel Rachel Nabors som skal snakke om dokumentasjon for React, Delba de Oliveira fra Vercel (de som lager Next.js), og Shaundai Person fra Netflix.

📆 Bare å holde av 8. desember kl 19:00 i kalenderen!