- Hva er egentlig React Server Components?

Drum'n'bass, React, kul lyssabel og VSCode-folkas JavaScript-råd i ukas Lørdagsgodt.

Det blir interessant å følge hvilke konsekvenser kunstig intelligens får for kunnskapsarbeidere og kunstnere. Men sistnevnte gruppe kan hvert fall chille litt, ifølge dette interessante innspillet i Wired.

Her argumenterer artikkelforfatteren for at AI-generert kunst kommer til å føre til at vi verdsetter kunst laga av mennesker enda mer. Jeg tenderer mot å være enig. Det var flere som erklærte maleriets død som følge av fotografiet. Men det har jo etter alt å dømme ikke skjedd.

Apropos ting som er laga av mennesker, sjekk ut det vi synes er kult under.

Ha en fin helg!

🎶 Drum n' bass-party

Ole Petter:

Når jeg skal kode eller jobbe hardt, må jeg høre på dum musikk. Det vil si; enkel musikk jeg har hørt tusen ganger før.

Denne uka begynte jeg å høre på litt gammal drum n' bass igjen, etter å ha kommet over denne gamle videoen om det ENE sampelet som typ starta hele sjangeren.

Det er ganske fascinerende - lurer på om han trommisen har fått en brøkdel av alle de penga den tromminga har skapt.

💫 Sjekk denne lyssabelen, lzzm

Jørgen:

På TikTok er det mye Disney i monitor om dagen. Det har tydeligvis vært en slags greie de siste dagene hvor Disney har vist frem mye av det fysiske de jobber med. Inkludert denne lyssabelen!

💡 Her får du svar på mye om React

Kurt:

I frontendverdenen har det vært snakket mye om React Server Components, blant annet i forbindelse med den store lanseringen av Next.js 13. Det skal blant annet gi mindre kode som sendes til klienten.

Men hva er egentlig React Server Components og hvordan fungerer det? Den kjente utviklerprofilen Kent C. Dodds inviterte like godt selveste Dan Abramov og Joe Savona fra React-teamet for å prate om det. Jeg fikk i hvert fall svar på veldig mye! Se hele intervjuet her:

🌲 Sjekk ut dette kule bladet

Mattis:

Som en nisjeavis er det jo bare naturlig at vi hyller andre nisjeaviser der ute. De siste ukene har jeg fått det for meg at jeg må bli flinkere til å dra ut i naturen.

Hvis du går rundt med samme følelsen, bør du kanskje abonnere på Harvest Magazine for litt inspo.

Det norske bladet skriver kule saker om "livskvalitet og samfunn, natur og kultur." Check it out!

🎮 Trailerne som ikke traff

Ole Petter:

At trailere til spill ikke aaaalltid stemmer heeelt overens med virkeligheten, ja, hah, det tror jeg de fleste har opplevd.

En av mine favoritt-spill-Youtube-ere oppsummer greia greit denne uka. Og vil du se enda verre eksempler, er det alltids gøy å se hvordan E3-presentasjoner ser ut i forhold til ferdig produkt.

Grøss.

🔥 VSCode-folka har talt

Jørgen:

Trenger man alltid et JavaScript-rammeverk? Ikke i følge VSCode-folka!

👏 Endelig ny React-dokumentasjon

Kurt:

Og apropos React: På torsdag ble de nye nettsidene til React.js lansert, der blant annet all dokumentasjonen er skrevet på nytt. På tide, den gamle dokumentasjonen begynte å bli temmelig rotete!

🥳 Hyll bibliotekene!

Mattis:

Jeg elsker bøker og det har blitt en ganske stor utgift etter hvert. Men nå har jeg jaggu meg gjenoppdaga biblioteket. Det er jo egentlig ufattelig kult at du kan låne nesten hva som helst gratis, liksom. Enten du digger science fiction, historiske romaner, filosofi eller kodebøker.

Og enda bedre: Flere biblioteker (for eksempel Deichman) låner jo også ut ebøker, som du kan laste rett ned på lesebrettet ditt. Så slipper du å gå ut i sludden eller regnet.

📽️ Her får du svaret på Half-Life

Ole Petter:

Det er par franchiser jeg elsker uten at jeg egentlig helt har skjønt historien. Star Wars er en av dem (for la oss være ærlig; det politiske greiene der er rimelig kompliserte greier).

Half-Life er en annen. Heldigvis har noen laga en nesten TRE TIMER LANG video som forklarer greia - inkludert hvordan Portal-spilla og Half-Life spilla smelter sammen, som er ganske kult.

🎻 Klasssssssssisk perle

Mattis:

Jeg er inne i en klassisk musikkperiode igjen og har særlig dilla på denne låta. Fysøren så vakkert det blir når orkesteret kommer inn mot slutten.

🤖 Megateit møter megakult

Ole Petter:

Haha, altså, hva skjer med dette Robocop-spillet, egentlig. Det ser både megateit ut og megagøy ut på en gang - og det er vel kanskje greia til Robocop, når jeg tenker meg om.