- Hodet mitt har glemt hvordan det takler åpent kontorlandskap

Er du sliten for tida, skal du vite at du ikke er alene.

Jeg tror nesten jeg aldri har vært så sliten før i hele mitt liv, som jeg er akkurat nå, akkurat her. For gjenåpning av samfunnet, betyr også noen ganske dramatiske omveltninger i hverdagen - mange av dem ganske slitsomme.

Her på huset er vi nettopp ferdig med en to uker lang kontortvang-periode. Pluss: Vi mista kode24-kontoret etter sommeren. Med andre ord: To uker i et åpent kontorlandskap. Med helt andre ord: Et slags psykisk maraton.

Hodet mitt har totalt glemt hvordan det skal takle åpent kontorlandskap. Ørene mine svirrer rundt som to små radarer, plukker opp alt som blir sagt, over alt, hele tida. Selv ikke hodetelefonene mine klarer å stanse min angst for at noe blir sagt som jeg burde høre. 📡

Hvorfor lo alle nå plutselig? Er jeg kjip om jeg ikke ler med dem? Burde jeg heller være sosial enn å jobbe? Har de fått en egen intern humor i de fem minuttene jeg har konsentrert meg om noe annet? Tenk om de lo av meg!?

«Hvorfor lo alle nå plutselig? Er jeg kjip om jeg ikke ler med dem?»

Sjælv får jeg jo dette på toppen av hele tilbake fra pappaperm-greia og barn som starter i barnehage-styret og alt det greiene der, som nok gjør overgangen ekstra hard.

Men jeg tror uansett ikke jeg er alene om å synes det er slitsomt å være tilbake på kontoret. Og tilbake i familieselskaper. Og tilbake på puben. Og tilbake på bussen. Og tilbake på... det virkelige liv, si.

Så er du sliten for tida, skal du vite at du ikke er alene. 🤗

Godt da, at Facebook er i full sving med å skape et metavers vi kan stenge oss inne i snart. Og at de nye Mac-ene ser helt supre ut å ta med seg hjem på hjemmekontoret for landets rockestjerner og kodeninjaer.

Og at kode24.no også denne uka er så stappa full at du kan tre på deg tøflene, ta med deg lesebrettet, fyre opp pipa og sette deg i ørelappstolen og bli sittende en god stund.

Ukas beste saker på kode24:

Tips til deg som er sliten etter gjenåpning: Ta deg litt ferie.

Det er nøyaktig det jeg gjør nå, nemlig, så denne fredagen kjører jeg og ei litta gjeng med kompiser til Halden for å drikke øl på baren til Per Sandberg og Bahareh Letnes. Blant annet. Jeg skal sikkert hilse. 🤷

Ha en avslappende og fin helg!