Easee satser på AWS, åpner Oslo-kontor og trenger 150 nye folk

- Vi skal bli et av Europas største greentech-selskaper innen tre til fem år.

Easee lager elbilladere, og med dem, mye programvare. Nå skal de bli enda større. 📸: Easee
Easee lager elbilladere, og med dem, mye programvare. Nå skal de bli enda større. 📸: Easee Vis mer

Easee AS har utviklet en laderobot kalt EaseeHome til elbiler for hjemmet, og Easee Charge for større parkeringsanlegg.

To av de tre gründerne av batteriladerselskapet, Kjetil André Næsje og Jonas Helmikstøl, var i år nykommere på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. De to sluttet i 2018 i konkurrenten Zaptec, og etablerte Easee.

Dobler antall ansatte i Norge

Easee stod i august registrert med 107 jobber på lønningslisten i Sandnes.

Nå skal selskapet etablere et nytt kontor i Oslo med formål om å skaffe mer AWS-kompetanse (Amazon Web Services). Målet er 150 ansatte i Oslo i løpet av 2022.

Det vil si langt mer enn en dobling av antall ansatte i Norge sammenlignet med i dag. Totalt har selskapet over 200 ansatte fordelt på syv land.

Kommunikasjonssjef Kenneth Bjerga i Easee.
Kommunikasjonssjef Kenneth Bjerga i Easee. Vis mer

- ­Det er stor konkurranse om de beste hodene. Vi har veldig mange dyktige hoder hos oss, men vi trenger enda flere, sier kommunikasjonssjef Kenneth Bjerga i Easee til kode24.

- Vi åpner derfor et kontor i Oslo snart, der det er plass til 150 mennesker i løpet av 2022. Mye av AWS-kompetansen ligger her, som er vår plattform og satsingsområde. Men vi ansetter kun om vi finner de med rette verdier og rett kompetanse. 150 nye ansatte i Oslo er en ambisjon, så får vi se hvor langt vi når.

«Sky-saken er bak oss, og vi har lært av den.»

Har lært av skyproblemer

Før jul i fjor fikk Easee kjenne på en sårbarhet da selskapet opplevde kapasitetsutfordringer i skyløsningen. Da sendte selskapet følgende forklaring til kundene:

«Den første store kapasitetsutfordringen vi har avdekket er vår skyløsning. Det har derfor vært tidvise utfall av tjenester for noen av våre kunder, og noen sluttbrukere har tidvis ikke vært i stand til å lade. Våre produkter er designet for å fungere som normalt, selv uten skytjeneste. Utfordringen vi har hatt har vært at denne funksjonaliteten ikke har vært aktivert i alle enhetene».

- Sky-saken er bak oss, og vi har lært av den. Men at vi åpner kontor i Oslo handler mer om ambisjoner, at vi skal vokse betydelig og skape morgendagens løsninger innen strømstyring, sier Bjerga.

Easee har ambisjoner om å lage "verdens smarteste ladere", og sånn bli "verdens største greentech-selskap". 📸: Easee
Easee har ambisjoner om å lage "verdens smarteste ladere", og sånn bli "verdens største greentech-selskap". 📸: Easee Vis mer

Skal bli blant verdens største

Easee har en ambisjon om å bli et av verdens største greentech-selskaper:

- Med verdens smarteste ladeløsninger og fremtidens bedriftskultur, skal Easee bli et av Europas største greentech-selskaper innen tre til fem år, og et av verdens største innen sju til ti år, sier Bjerga.

Easee bruker kjærlighet mellom de ansatte som et konkurransefortrinn i rekrutteringen av ny kompetanse:

«Pride er en feiring av likeverd og kjærlighet – verdier vi setter høyt i Easee. Derfor har vi bestemt oss for å bli partner med foreningen FRI og Skeivå Rogaland Pride» skrev selskapet i et blogginnlegg fra august i år.

- I tillegg til å være et grønt teknologiselskap, har Easee også blitt kjent for å etablere en ny standard innen arbeidskultur, der menneskelige egenskaper som respekt, sårbarhet og kjærlighet blir dyrket og løftet frem i det daglige, sier kommunikasjonssjefen.