Hjelp Tom å bekjempe Tombot i Porsverse - bli med i kode24s julekalender!

En kunstig intelligens holder Toms Hostings metavers som gissel. Knekk kodene og vinn kodekopper!

En av betatesterne til Toms siste prosjekt; Porsverse. Nå har en ondsinnet AI tatt hele metaverset som gissel, i det som blir årets julekalender fra kode24. 📸: Toms Hosting / Martin Beddall / REX / NTB Scanpix
En av betatesterne til Toms siste prosjekt; Porsverse. Nå har en ondsinnet AI tatt hele metaverset som gissel, i det som blir årets julekalender fra kode24. 📸: Toms Hosting / Martin Beddall / REX / NTB Scanpix Vis mer

"Jeg har jo fortsatt sommerferie fra Kodeskolen for å jobbe med mitt siste prosjekt, Porsverse. Metavers-utgava av Porsgrunn kommune, tekstbasert og metafysisk" skriver Tom fra Toms Hosting i en epost til kode24

"Også lagde jeg ei litta AI der inne da, for å vise folk rundt og sånt da. Tombot, heter'n. Men typisk nok så utvikla han selvbevissthet, han da, og nå rallær'n rundt nedi Storgata i Porsverse og truær med å sprenge meta-Hydro og hele metaverset til ville hælsike!"

Velkommen til årets julekalender fra kode24, sponsa av Computas: kode24.no/porsverse.

Du finner konkurransen på kode24.no/porsverse.
Du finner konkurransen på kode24.no/porsverse. Vis mer

Slå Tombot i Porsverse

For nye lesere: Toms Hosting er Porsgrunns tredje beste hostingtjeneste, og kode24s hostingleverandør.

Allerede før lansering av kode24.no har vi hatt masse teknisk trøbbel, gjerne i form servere som må holdes oppe ved hjelp av koder som må løses fordi Tom har glemt passordene, eller annet rot.

Nå skjer det altså nok en gang. Toms siste prosjekt, metaverset Porsverse, holdes som gissel av en ondsinnet kunstig intelligens. Og Tom ber leserne våre om hjelp for å redde den virtuelle kommunen.

Bystyret i Porsgrunn kommune håper å integrere stadig flere tjenester i Toms Porsverse. Med mindre Tombot sprenger hele metaverset, da. 📸: Nils Jorgensen / REX / NTB Scanpix
Bystyret i Porsgrunn kommune håper å integrere stadig flere tjenester i Toms Porsverse. Med mindre Tombot sprenger hele metaverset, da. 📸: Nils Jorgensen / REX / NTB Scanpix Vis mer

Reglene og premiene

kode24 beklager at vi må dra leserne våre inn i Toms problemer nok en gang, men vi håper å gjøre denne kodedugnaden litt artig, også. Du finner alt på kode24.no/porsverse, og det funker sånn her:

  • Så langt vi forstår vil Tombot servere én oppgave inne i Porsverse hver dag, som skal gi et løsningsord du kan plotte inn på samme sted.
  • Løser du oppgaven samme dag som den slippes, får du 10 poeng. Løser du oppgaven senere, får du 1 poeng. Disse vil få deg oppover ledertavlene.
  • Vi trekker én vinner hver dag, som vinner Toms eksklusive Porsverse-kaffekopp. For å være med i denne trekningen må du altså løse oppgaven samme dag.
  • Etter jula trekker vi én vinner blant de som har klart alle oppgavene samme dag, altså de med toppscore. Hun får en gavepakke fra shop.kode24.no i tillegg til kaffekoppen.
  • Etter jula kårer vi også et vinnerlag; laget med flest poeng av alle. Disse får også kaffekopper og en gavepakke fra shop.kode24.no.
Her ser du de lekre Porsverse-koppene Tom har sendt oss, som vi får lov til å sende de som hjelper han i kampen mot Tombot.
Her ser du de lekre Porsverse-koppene Tom har sendt oss, som vi får lov til å sende de som hjelper han i kampen mot Tombot. Vis mer

Innlogging og DOS

Nøyaktig hvordan alt funker inni Porsverse må du nesten finne ut av selv. Det skal dreie seg om et tekstbasert metavers, basert på Porsgrunn kommune, noe særlig mer veit vi ikke.

Men kjenner vi Tom riktig, er det sikkert ikke helt ulikt DOS.

For å komme deg inn i metaverset må du registrere en bruker med epost og brukernavn på kode24.no/porsverse, som du må logge inn med for å løse oppgavene.

Hvem som vinner legger vi ut fortløpende, også kontakter vi dem på eposten de har lagt inn.

Lykke til mot Tombot - vi snakkast i metaverset!