Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021

Kodekalendere fra Novacare, PST, Bekk, Knowit og kode24: - Jeg var redd Toms Hosting ikke skulle stille i år.

PST er én av mange som byr på koderelaterte julekalendere i år. Kodekalender, kaller vi det gjerne. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
PST er én av mange som byr på koderelaterte julekalendere i år. Kodekalender, kaller vi det gjerne. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Noen liker sjokoladekalender, andre liker pakkekalender - sjæl liker vi en skikkelig kodekalender.

Flaks da, at vi i år har minst fire forskjellige kodekalendere med kodenøtter å velge mellom, pluss Bekk sin kalender med fagstoff hver eneste dag.

Og til deg som lurte; jada, kode24 skal også ha en, med 24 oppgaver helt fram til jul, som seg hør og bør.

Her er årets julekalendere for norske utviklere.

Novacare sin julekalender

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021

- Jeg er personlig en stor fan av kodekalendere, og siden jeg var redd Toms Hosting ikke skulle stille med kalender i år, så jeg ingen annen utvei enn å ta ansvar selv, forteller CTO i Novacare Tomas Hensrud Gulla til kode24.

- Hva kan folk forvente av oppgavene deres?

- Det blir kode involvert, masse kode, men det er ikke nødvendig å skrive kode for å løse noen av oppgavene. Teknologien som er i bruk på de ulike oppgavene spenner over minst 2000 år – så forhåpentligvis er det noe for enhver smak. Jeg forventer at alle lesere av kode24, de er jo de skarpeste, løser første oppgave på under 10 sekunder, og så øker vanskelighetsgraden litt utover i desember.

PST sin julekalender

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021

Politiets sikkerhetstjeneste, sånn i tilfelle du var usikker på hva PST står for, har de siste åra hatt de mest forseggjorte og krevende kodekalenderne her til lands.

Det har ikke lyktes kode24 å få en offisiell bekreftelse fra de offisielle myndighetene, men sikre kilder på den uofisielle Discord-serveren fra fjorårets kalender lover at p26e.dev viser det som skal bli årets skattekronefinansierte julekalender.

OPPDATERING: Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST bekrefter nå overfor kode24 at det blir kalender også i år.

- Det vil bli mer av det samme, men også nye utfordringer, sier Bernsen til kode24.

- Blir det enda vanskeligere?

- Det har jeg ikke lyst til å avsløre, svarer han, som i det minste kan avsløre at universet er det samme i år som i fjor.

Også i år dukka det opp en mystisk stillingsannonse på Finn.no. Tittelen er "Hemmelig Tjeneste Trenger Personell Snarest: Nysgjerrig Praktisk Systematisk Tekniker. Nokså Operativ? Nerd Innen SporSikring Elektronisk=Søk Nå". Det er noe mystisk med de forbokstavene der.

Bekk sin julekalender

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021

- I år kommer Bekk med en kalender der kreativitet og bredde er satt i fokus. Vi ønsket at så mange som mulig i Bekk skulle kunne bidra med temaer som interesserte dem, og har derfor en kalender der både våre fagområder, men også folk sine personlige interesseområder er representert. Du vil kunne lese om alt fra hvordan en business-konsulent brukte maskinlæring til å finne opp den 8. slaget julekake, til en teknologs tanker rundt hvorfor soft skills er så viktig, forteller Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk.

- Hvorfor velger Bekk å heller ikke i år ha en kalender med oppgaver, slik mange andre gjør?

- Vi ønsker å kunne engasjere en bred gruppe folk, både internt og eksternt, og derfor legger vi opp til å bruke mange forskjellige formater, som podcast, langlesning, og praktiske kodesnutter. Oppgavekalendere er utrolig morsomme, og vi er glad noen lager slike også. Vi mener allikevel at det å dele kunnskapen og erfaringen vi sitter med er bedre for bransjen enn å lage nok en kalender med kodenøtter. I tillegg får vi muligheten til å dele fra hele spekteret av Bekks fokusområder - utvikling, design og strategirådgivning.

Knowit sin julekalender

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021

Knowit pleier å ha en julekalender, og vi antar at de skal ha det i år også.

OPPDATERING: Jada, Knowit skal ha julenøtter i år også, får kode24 nå bekrefta.

"Kodekalenderen er høytidskalenderen for deg som er glad i programmering. Bak hver luke skjuler det seg en oppgave du må svare på i form av en enkel tekststreng eller et tall. Lukene varierer i vanskelighetsgrad og utforming, men felles for alle er at de er best egnet for å løses med kode" skriver Knowit i kalenderen.

kode24 sin julekalender

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2021
  • Hva: Kodenøtter fra Toms Hosting
  • Hvor: kode24.no

- Ja, hallo du, det er Tom her, på direktelinje fra dassen på Hurigruta Bar på Granka, som vanlig, forteller Tom i Toms Hosting på en skurrete mobilsvar-melding til kode24.

- Jeg har jo hatt en jæskla lang sommerferie fra Kodeskolen, som du veit. Og grunnen til det, serru, er at jeg har jobba med det neste prosjektet mitt. Det neste svære.

Hva dette er, og hvorfor han nok en gang må ha kode24-lesernes kodehjelp for å unngå et aldri så lite armageddon, finner du ut inni kalenderen vår.

Bonus: River Security sin julekalender

Sikkerhetsselskapet River Security tipser oss om at de også har en kalender i år: River Security XMas Challenge (RSXC).

- En slags CTF, med kule premier! skryter daglig leder Magnus Holst i en epost.