Vi deler ut lønna til 1.542 utviklere - lag noe gøy!

kode24 offentliggjør lønnsstatistikken til norske utviklere, og inviterer til kodedugnad.

Lønnsstatistikken vår befinner seg i et Google-regneark. Men det er enkelt å få det ut derfra til hva enn du ønsker å jobbe med. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Lønnsstatistikken vår befinner seg i et Google-regneark. Men det er enkelt å få det ut derfra til hva enn du ønsker å jobbe med. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"Vi vil finne ut hvor mye norske utviklere tjener - og hvorfor" skrev kode24 i februar i år.

Det har vi nå gjort.

Blant annet så vi hvordan lønn varierer ut fra erfaring, hvilken sektor man jobber i, teknologien man jobber med, hvor i Norge man jobber, hvor høy utdannelse man har, og hva slags tittel man har fått. Samt hvor vanlig det er med bonusordninger, om det er forskjell på kjønn, og at norske utviklere gjerne snakker mer om lønnen sin med kolleger.

Nå er det din tur: kode24 deler ut alle tallene våre, så du kan finne ut av det vi ikke har funnet ut av allerede.

Eller lage lønnskalkulatoren vi aldri fikk ut fingeren med.

Tall over hva?

Tallene er samla inn gjennom et Google Forms-skjema, og de aller fleste har svart i løpet av februar 2021.

  • Vi ba alle som svarte om å "jobbe med eller rundt kode, for en norsk arbeidsgiver - eventuelt være frilans eller selvstendig næringsdrivende", og i og med at vi har samla inn alt gjennom leserne av kode24, er det i praksis snakk om norske utviklere.
  • Vi fikk til sammen 1.548 svar, men etter vår gjennomgang er tallene vi nå publiserer fra 1.542 respondenter.
  • Du vil finne noen punkter som "ikke oppgitt". Dette er spørsmål som ble lagt inn i undersøkelsen etter publisering, som førte til at vi dessverre ikke fikk svar fra alle på disse spørsmålene.
«Vi har bearbeida tallene for å gjøre dem så anonyme som mulig.»

Tall som identifiserer?

Om det var tre stykker som jobba med spillutvikling, og bare én som var 33 år gammel og bodde i Nordland og jobba frilans og hadde fire års erfaring, skal det ikke lenger være mulig å finne henne i tallene våre.

Vi har bearbeida tallene for å gjøre dem så anonyme som mulig, samtidig som vi har gjort vårt beste for å ikke fjerne data som kan være interessant å se på:

  • Du vil se mange besvarelser av typen "annet". Det betyr at besvarelsen var såpass spesifikk, eller at det var såpass få av dem, at vi har valgt å fjerne detaljene. Dette gjelder også på fylker, da fylkene Nordland, Innlandet, Troms og Finnmark samt Møre og Romsdal hadde få besvarelser hver.
  • Vi har fjerna respondentenes kjønn.
  • Alder angis i grupper på fem år hver, som for eksempel "30-34 år".
  • Alle verdier som respondentene har skrevet inn selv, som fritekst, er fjerna.
  • Enkelte besvarelser er fjerna helt, da for eksempel alder var såpass unik at det ikke ble forsvarlig å ha dem med.

Tall hvor og hvorfor?

For å gjøre det enklest mulig for alle, har vi hele regnearket hos Google Sheets, som vi deler offentlig for alle, med lesetilgang.

Du finner regnearket bak denne lenka, så er det bare å kopiere ut tallene til ditt eget regneark, eller laste dem ned i det formatet du ønsker, for eksempel CSV.

Hva du bruker tallene til er helt opp til deg. Det eneste vi ber om, er at du oppgir kode24 som kilde om du bruker dem til noe i offentligheten.

Kanskje du kan gjøre det vi egentlig hadde planer om, å lage en lønnskalkulator hvor du kan plotte inn hvor lang utdannelse du har, hva man jobber med, erfaring og noe greier, og så få opp hva du trolig bør tjene? Kanskje du vil bruke tallene for å teste noe nye grafikkgreier? Kanskje du vil noe helt annet?

Hva enn du gjør - fortell oss og leserne om det! Enten ved å poste det i kode24-klubben, eller sende meg en epost ved å trykke på navnet mitt øverst i artikkelen. Vi gleder oss til å se.