Toms Kodeskole åpner på kode24

Med Katuut, klasser og premier inviterer Toms Kodeskole™ til kodekonkurranse hele året.

Toms Kodeskole åpner dørene på kode24 denne høsten. Her er promobildet vi har fått fra Tom, som blant annet viser Katuut-systemet hans. Og en robot, av uviss betydning. 📸: Granger / REX / NTB Scanpix / Toms Hosting
Toms Kodeskole åpner dørene på kode24 denne høsten. Her er promobildet vi har fått fra Tom, som blant annet viser Katuut-systemet hans. Og en robot, av uviss betydning. 📸: Granger / REX / NTB Scanpix / Toms Hosting Vis mer

- Ja, jeg er vel en skikkelig sånn der kodekjendis, jeg nå! humrer administrerende direktør og forsøksvis devopser Tom i Toms Hosting.

Du husker han kanskje fra kode24s lansering, julekalenderne våre og påskekrimmene - at vi valgte Porsgrunns tredje beste hostingleverandør for kode24.no har gitt til hodebry for både oss og leserne våre helt siden starten.

Nå er Tom tilbake, for å tilby hodebry hele året rundt.

- Nå gønnær vi på med Toms Kodeskole! jubler Tom til kode24.

- Og fordi jeg er skvær tom for både Henry-, Nils- og Carl-servere, legger jeg den på kode24s domene, jeg. Håper det er ålbings, guttær.

KODESKOLEN ER NÅ LIVE:
👉 kode24.no/kodeskole

SJEKK UT FAQ-EN:
👉 Toms-Kodeskole-FAQ.txt

Tom sier at dette er en betaversjon, men at Toms Kodeskole skal se noe ala dette ut.
Tom sier at dette er en betaversjon, men at Toms Kodeskole skal se noe ala dette ut. Vis mer

"Ikke lese bøker-skole"

2020 har vært et hardt år for Tom: Først ble kodekonferansen hans Kjellerstua avlyst på grunn av korona, og nå stikker viruset kjepper i hjulene for skoleplanene hans, også.

- Jeg skulle egentlig åpne sjappa i kjelleren til Konami Kina og Sushi, med kommunale grunker og full pakke, forteller kodeskole-rektor Tom.

- Men nå som de 543 frisørene og de 3 pubene her i Porsgrunn holder på å gå koronakonk, går alle penga til krisepakker. Ikke fikk jeg lov av kommunelegen å samle flere enn 50 stykker på de 4 kvadratmeterne jeg leide, heller.

Men som han sier: "Framtida er kyber", og Tom åpner derfor kodeskolen sin på internett. På kode24.no, nærmere bestemt, da serverparken hans er skvær full, av suksesser som Tomshosting.no, Porsgrunn.zone og Kjellerstua.no.

- Jeg fikk strengt tatt aldri mekka noen lærebøker til kodeskolen, men jeg mekka masse oppgaver! Jeg sier som Trump: "Dette er den ekte skolen. Ikke lese bøker-skolen", hevder Tom overfor kode24.

Studiepoeng og semestere

Toms Kodeskole åpner dørene på kode24.no mandag 2. november, og opplegget ser i våre øyne strengt tatt mer ut som en helårs kodekonkurranse enn en skole.

  • For å bli elev på Toms Kodeskole registrerer du deg gratis i Katuut-systemet hans, med et kallenavn og en epost-adresse. Du kan også lage klasser, som du kan invitere andre til med en unik kode.
  • Skolen er oppgavebasert, og du blir utdelt studiepoeng for alle oppgavene du løser. Et semester varer i fire uker, med én oppgave i uka, som publiseres hver mandag. For å få full pott må du løse oppgaven samme uka Tom legger den ut.
  • Oppgavene vil alltid gi deg et løsningsord som du enkelt plotter inn i Katuut-systemet.
  • Når et semester er ferdig, vil Tom se på de offentlige studiepoeng-tavlene etter hvilke elever og klasser som fikk flest studiepoeng. Blant disse trekker han tilfeldige elever og klasser som får premier i posten - trolig noen frekke klistremerker.

- Løs oppgaver og innløs gaver! sier Tom fornøyd, som et forsøksvis slagord.

«Jeg gjør som det suksessfulle amerikanske skolevesenet, og frir til det private næringsliv!»

Leter etter sponsorer

Toms Hosting har slitt med økonomien helt siden .com-bobla sprakk, men Tom har et håp om at Toms Kodeskole skal kunne gå rundt selv uten de kommunale midlene han egentlig ble lovet.

- Jeg gjør som det suksessfulle amerikanske skolevesenet, og frir til det private næringsliv! forteller rektoren.

Derfor ser han seg nå om etter sponsorer. Tom forteller at man kan sponse ett eller flere semestre, og at han strekker seg langt for å gjøre dem fornøyde, ved å spytte logoer inn i både den DOS-baserte Katuut og det Windows 3.11-baserte virtuelle skrivebordet elevene får utdelt.

- Første sponsor er allerede i boks: Toms Hosting, ler han ukontrollert.

- Men har andre lyst, er det bare å kontakte selgeren til kode24!