- Har vi blitt en gjeng tannløse pyser som bare vil ha hjemme­kontor?

Zelda-trailer, South Park-lolling, hjemmelaga espressomaskin og en 3D robotpianist i ukas Lørdagsgodt.

Norsk middelalder er veldig kult. Men av en eller annen grunn har jeg aldri hørt NRK sin podkast-serie Kongerekka før nå.

Den er faktisk veldig gøy og lærerik. De tidlige norske kongene utgjorde et fascinerende persongalleri. Sjekk ut her, og plz sjekk de andre kule tinga under.

God helg!

😍 Altså, det nye Zelda-spillet!

Ole Petter:

Jeg har tidligere snakka om hvor kjipt det er med spilltrailere som lover sjukt mye mer enn spillet leverer.

Så la oss også hylle de som faktisk bare viser spillet sitt fram på en ærlig, på grensa til kjedelig, måte. Som Nintendo ofte gjør, når de lar sine dressjakke-kledde utviklere bukke og takke og demonstrere så en bitter og lei journalist blir helt rørt. Se og lær, spillbransje!

Og se så gøy The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ser ut til å bli:

❓ Et av de rareste prosjektene

Jørgen:

Dette er et av de rareste prosjektene jeg har kommet over i det siste. En 3D-generert robotpianist som kan spille forskjellige låter. Bygget på webteknologi.

Be den spille Til Elise, så ser du at det virker som hvordan 3D-modellen trykker på tangentene påvirker lyden. ganske fascinerende.

☕ Bygget egen espressomaskin

Kurt:

Jeg elsker kaffe! Men likevel har jeg aldri anstrengt meg så mye for å perfeksjonere bryggingen som den pensjonerte utvikleren Norm Sohl har gjort.

Han har nemlig bygget en espressomaskin nesten fra bunnen av ved å ta deler fra en gammel kaffemaskin og koble dette sammen med en Arduiono og en LCD-skjerm.

Alt sammen styres av Gaggiuino, et åpen kildekode-prosjekt for å styre kaffemaskiner via et grafisk brukergrensesnitt-

🎻 Prøv Apple sin klassisk-app!

Mattis:

Apple har kommet med en egen app dedikert til klassisk musikk. Jeg har prøvd den i noen dager og er veldig fornøyd med lyd og all infoen jeg får om de ulike komponistene.

😄 Snodig YouTube-landskap

Ole Petter:

I podcasten denne uka avslørte vi sannheten bak vitsespalta-jingelen vår, godt hjulpet av en i overkant nysgjerrig lytter.

Jeg skal ikke avsløre hvem eller hva som "gikk fri for bensin", men jeg kan avsløre at det finnes enda flere Du skal høre mye-videoer på Youtube, og de er vel verdt en titt, om ikke annet for hvor snodige de er.

🎵 Kom i spøkelsesmodus!

Kurt:

Ghosts 'n Goblins var ett av favorittspillene mine på 80-tallet, og noe jeg brukte masse tid på både på Commodore 64 og i arcadehallene (som jeg savner!).

Nå har noen laget en stop motion-versjon av Ghosts 'n Goblins i LEGO! Selvfølgelig med originalmusikken slik at du kommer i skikkelig mimremodu.

Ghosts 'N Gobricks is a stop motion film based on Ghosts 'N Goblins the arcade game from 1985. This video was mainly based on the 1986 Commodore 64 version. Enjoy! Vis mer

😮 Ny Pepsi-logo

Jørgen:

Den største redesignen av en logo i år står Pepsi for. Jeg elsker når selskaper designer seg bakover i tid.

Har ikke sette denne logoen i bruk i butikker ennå, men blir spennende å se om det påvirker Pepsi Max.

@zacharywinterton Babe wake up! Pepsi redesigned their logo for the forst time in 14 years🥤 #logodesign #branding ♬ original sound - Zachary Winterton

💡Gode innsikter fra Tanner Linsley

Kurt:

Å få 1000 ganger høyere ytelse ved å endre én kodelinje høres ut som en god dag på jobben. Det opplevde Tanner Linsley, mannen bak populære verktøy som React Query (nå TanStack Query).

Linsley oppdaget at ting plutselig begynte å gå ekstremt tregt når han aktiverte ny funksjonalitet i TanStack Tables, en løsning for å lage tabeller i React-applikasjoner. I denne artikkelen går han gjennom hvordan han klarte å snevre inn problemet og til slutt fant syndebukken.

Det jeg lærte av artikkelen er at en spread-operator (…) i bunn og grunn er en for-loop, og hvis du bruker slike inni en annen loop så ber du om trøbbel. Linsley byttet ut spread-operatoren, og vipps – den lille kodesnutten hans ble 1000 ganger raskere.

🎙️ Ny bra podkast fra The Economist

Mattis:

Jeg elsket podkasten The Prince av The Economist, som jo omhandla Xi Jinping. Nå smeller blekka til med en ny podkast, nemlig om russerne som var/er motstandere av krigen. Den er trist og lærerik på en og samme tid.

🤣 Har vi blitt tannløse?

Ole Petter:

Har arbeidsfolket blitt en gjeng tannløse, oversensitive pyser som bare vil jobbe fra hjemmekontor?

South Park har visst en hel episode ute om temaet, som jeg gjerne skulle sett, men hvor får man se nye sesonger av South Park i Norge, egentlig?

Om man vil være på riktig side av loven? Jeg aner ikke, og koser meg med klippa i mellomtida.

👕 Hjelp til klesskapet

Jørgen:

Apropos debatten de siste ukene om antrekk på jobb. Det er ganske mange på TikTok som prøver seg på videoer om såkalte basisgarderober.

Her er en av dem som jeg synes forklarte ting ganske greit.

💻 Kul modulær PC

Kurt:

Framework Laptop 16 er en modulær bærbar PC som skal la deg enkelt bytte ut ulike deler, for eksempel hvis du vil ha kraftigere grafikk eller et annet tastatur.

Det som er litt artig er at folkene som står bak PC-en har lagt ut hele designet, inkludert kretskortdesign og spesifikasjoner på GitHub.

The Verge har dykket ned i GitHub-repoet og funnet ut en masse interessant, som for eksempel hvor kraftige ladere som vil være mulig å bruke og hva slags type moduler andre kan lage til PC-en.