Har du fått med deg Gauteshow? - Jeg ler flaut godt av dette

React-kritikk, lolling over amerikanske senatorer, musikk for sjela og norsk humor i ukas Lørdagsgodt.

Jeg liker Jaron Lanier, den litt hippieaktige VR og teknologi-guruen som jobber for Microsoft og virkelig hater sosiale medier.

Nå er han ute i The Guardian og advarer om noe annet: nemlig AI. Ikke fordi han tror at AI kommer til å ta over verden, men at AI kommer til å gjøre oss splitte klin kokos.

Ellers, som alltid, kos deg med lørdagsgodtet og tenn et lys for Schibsted-eierne som går til søksmål mot staten for masseovervåking av norske borgere.

🤣 Snorre, Snorre, Snorre!

Ole Petter:

Helt siden jeg så han på skolerevyer for noen år tilbake, da jeg en periode var fast vedheng til Aftenpostens anmelder, har jeg vært glad i komikeren Snorre Monsson.

Og nå har han starta en podcast jeg liker skikkelig godt, Backflip, hvor han bare surrer og tuller aleine i studio, stort sett, og det er helt perfekt for min del. Sånne tulle-podcaster trenger vi mer av - jeg er dritlei av to timer lange intervjuer med smarte folk.

Og når vi først preiker om Snorre - har du fått med deg Gauteshow? Hvor Snorre er sidekick? Jeg veit ikke helt nøyaktig hvorfor, men jeg ler flaut godt av dette. Kanskje nettopp fordi det er ganske flaut, ganske ofte.

Men samma det - så lenge jeg ler.

🤹 Will it Re-render?

Kurt:

Har React blitt for komplisert og lite intuitivt? Jeg synes Jack Herrington i denne YouTube-videoen illustrerer på en veldig morsom måte at svaret nok er et rungende “JA!”.

Velkommen til game-showet “Will it Re-render”!

🔐 YouTube-fyr om YouTube-kanalhack

Mattis:

Linus tech tips har blitt hacka. Her får du John Hammonds syn på hendelsen.

😭 Hva søren skjer med alle spilla?!

Ole Petter:

Jeg er dritskuffa over dagens generasjon spillkonsoller - vi sitter fortsatt å spiller GTA5, bare med kortere lastetider og høyere oppløsning.

Hvor blir det av de spilla som faktisk bruker daaagens teknologi?

For bare seee på hva Unreal-folka viste fram denne uka. Herremåne.

🙃 Jupp, USA-senatorer kan'ke tech

Jørgen:

Kongresshøringen av TikTok i USA her om dagen gir meme-materiale i årevis. Her er et klipp hvor de spør om lagring av data (hint: alle spørsmålene er helt idiotiske):

Og her er en av meme-parodiene:

📀 Fy plate, for en vinylspiller

Kurt:

Jeg har alltid likt platespillere, sikkert fordi jeg har vokst opp med dem. Likevel har jeg aldri skjønt meg på folk som betaler ekstremt mange penger for en platespiller. Helt til jeg så denne vertikale platespilleren – Miniot Wheel 2. Hadde det ikke vært for at kona nok hadde blitt veldig sur på meg, kunne jeg vært fristet til å bestille en med én gang:

🎼 Musikk for sjela

Mattis:

Hvis du ikke føler deg Zen av dette vakre albumet bør du kanskje drive med Yoga ass. Hør!

💊 "It's a brave new world"

Ole Petter:

Jeg tror hele verden har snakka om Ozempic en god stund, men nå snakker vi plutselig om det her, også. Så vil du henge med i lunsjsamtalene framover er det nok lurt å se seg litt opp på emnet først som sist!

Ser vi omsider slutten på verdens fedmeepidemi? Blir det typ ingen overvektige folk i framtida?

Jeg veit a søren, men framtida ser i alle fall tynnere ut.

👟 Skjer med skohorna?!

Jørgen:

Og i andre nyheter, har de ikke skohorn i andre land?

@arynsadventures I grew up in a household that always made everything difficult, now i get to enjoy making everything simple 😌 #greenscreen #shoehorn #norway #fypシ #easy #shoes #simple #european ♬ original sound - Aryn's Adventures