Møtte du noensinne den rablende ChatGPT-klonen DAN?

Codewars, Google-fails, kodesøk og Fireship om GPT-jailbreaking i denne ukas Lørdagsgodt.

Masse god tekst.

Er du nysgjerrig på historien bak store språkmodeller, men ikke orker å bla deg igjennom en lang og kronglete wiki-artikkel?

I så fall har MIT Technology Review mekka en fin og lettlest oversiktsartikkel om litt av forskningen som ligger bak. Sjekk den ut her. I tillegg har The Verge skrevet en fin artikkel om syv problemer som AI-søk står overfor i fremtiden.

Og i tillegg, i tillegg, i tillegg: Sjekk ut de kule greiene nedenfor!

💡 Codewars: En av de beste!

Kurt:

Programmeringsoppgaver kan være gøy, spesielt når det er “gamifisert” slik som med tjenesten Codewars. Dette er ingen ny tjeneste, men etter min mening en av de beste der ute. Oppgavene finnes i en haug forskjellige programmeringsspråk og i varierende vanskelighetsgrad.

Når du tror du har klart oppgaven, trykker du en knapp for å se om koden din består alle tester.

Det fine med Codewars er at du får se hvordan andre har løst samme oppgave. Så kan brukerne stemme løsninger opp eller ned, avhengig av om man mener løsningen er “beste praksis” eller spesielt smart tenkt. Utrolig lærerikt!

🤣 Vi snakker kanskje litt for mye om ChatGPT

Mattis:

Haha, jeg lollet! Mer enn skyldig sjæl!

🥲 Bil, slegge, knust vindu-situasjon

Mattis:

Da Google nylig skulle demonstrere sitt alternativ til ChatGPT, feilet den. En klassisk bil, slegge, knust glass-situasjon. Men husker du denne?

🧙 Interessant artikkel om kodesøk

Kurt:

Før jul lanserte Github en public beta av et nytt og forbedret kodesøk på github.com, som du må riktignok må stille deg i kø for å få tilgang til. Løsningen skal gjøre det enklere å søke i all koden som ligger på Github. Og det er MYE: I betaversjonen kan du søke i 45 millioner repoer, som inneholder tilsammen 115 terabyte med kode og 15,5 milliarder dokumenter.

Men hvordan klarer de å lage smarte søk på tvers av alle disse repoene uten at det går innmari tregt? Kodesøk er veldig forskjellig fra vanlig tekstsøk, og i denne interessante artikkelen kan du lese om hvordan Github måtte bygge sin egen søkemotor i Rust for å få det til.

💪🤖🤙 Møtte du GPT-DAN?

Mattis:

Hvis du ikke har hørt om DAN-versjonen av ChatGTP må du se denne videoen av Fireship om hvordan folk har kommet seg forbi "guardrailsene" til ChatGPT. DAN, et rablende AI-monster som ga mange latterkramper på Reddit, blir brukt som et eksempel.