Selvfølgelig har noen brukt AI til å lage "ekte" Family Guy: - Æsj!

Rimelig hjemmekontor, advokat-AI, sexy kvantemaskiner og halve kode24s nye favorittfilm i Lørdagsgodt.

Vi har tipsa om det før, men har du ikke sett CNN-dokuen om Putins nemesis, den (urettmessig) fengslede russiske opposisjonspolitikeren Alexei Navalny (ligger på HBO), er det på tide nå som den ble nominert til en Oscar.

I dokuen får du også se litt hvordan datadetektivene i Bellingcat jobber. Og apropos Bellingcat: De har mekka et nytt superkult etterforskningsverktøy som du kan bruke til å finne ut av ting på GitHub. Sjekk det ut her.

Og så les de andre kule greiene vi har funnet denne uka, vel!

🫰 Et rimelig hjemmekontor

Jørgen:

Scott Hanselman er en av favorittene mine på TikTok.

Her går han gjennom hvordan du kan få deg et rimelig midt på treet hjemmekontor til en rimelig penge. Rare greier, verdt å se.

@shanselman Replying to @unluckyarmadillo show me your #wfh #homeoffice #tech ♬ original sound - Scott Hanselman

🤢 Ekkel generativ AI!

Ole Petter:

Æsj, generativ AI er ekkelt, synes jeg. Særlig når folk lager ting som dette; Family Guy i virkeligheten.

Jeg både gleder og gruer meg til vi er der at AI-en kan generere skikkelige videoer i stedet for bare bilder, som allerede er godt i gang.

⚖️ Blir AI-advokater neste?

Kurt:

Kan de som ikke har råd til dyre advokater snart bare bruke en AI-advokat til å forsvare seg? Joshua Browder, sjef for oppstartsselskapet DoNotPay, har laget en løsning der personer som protesterer på trafikkbøter i retten kan få beskjeder "på øret" om hva de skal si.

Beskjedene genereres av blant annet ChatGPT.Den første rettssaken var ment å finne sted 22. februar i California, men da representanter for rettsvesenet fikk høre rykter om dette skal Browder ha blitt truet med fengselsstraff.

Han valgte derfor å droppe hele opplegget. Men kanskje AI-advokater blir en realitet i fremtiden?

😻 Se på de sexy kvantemaskinene

Mattis:

Framtiden er sexy, og få ting er mer sexy enn kvantedatamaskiner. Time har en god artikkel hvor de forklarer teknologien, pluss masse bilder av heite kvantemaskiner.

💡 Derfor hører du ingenting på TV

Ole Petter:

Nei, det er ikke bare du som sliter med å høre hva som blir sagt på TV for tida.

Og det er ikke bare du som blir sykt frustrert når noe ikke har teksting tilgjengelig (og jeg ser på deg, NRK). Men hvordan ble det sånn? Hvorfor er det sånn? Hipsterne i Vox forklarer!

It's not you — the dialogue in TV and movies has gotten harder to hear. Subscribe and turn on notifications 🔔 so you don't miss any videos: http://goo.gl/0bsAjO Have you ever been watching a show or movie, and then a character delivers a line so unintelligible you have to scramble to find the remote and rewind? For me, this moment came during t... Vis mer

😮 Når AI går tom for treningsdata

Mattis:

Hva skjer når AI har lest alt? (Typ ikke har mer data å trenes på). God artikkel om dette spørsmålet i The Atlantic.

🤯 Retro-informasjonsoverload

Jørgen:

Altså denne videoen har så mye kjøtt på beinet at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

Husker du da Økokrim prøvde å sikte DVD-Jon for piratvirksomhet? Og husker du da PC-pulter så helt forferderlig ut rundt år 2000?

Ta en titt her.

@nostalgeeky I disse dager for 23 år siden gikk en samlet filmindustri fra Hollywood til søksmål mot Jon Lech Johansen. Han var del av en gruppe som knekte kopisperren på DVD-filmer. Filmindustrien tapte på alle punkter. #nrk #nrkarkivet #viralnorge #norge #viralvideo #fyp #fypシ #yp #nostalgia #nostalgi #nrknyheter #dagsrevyen #dvdjon #dvd #2000 ♬ original sound - Nostalgeeky

👉 kode24-redaksjonens favorittfilm

Ole Petter:

En gjeng rike folk blir kjørt med båt til en øde øy for å spise på en superfancy gourmet-restaurant. Men kokken har andre planer. Og der har du hele filmen The Menu, som du nå endelig kan se på Disney Plus.

Og det bør du gjøre i helga. Enkelt konsept, gøyale karakterer, masse rare greier, latterliggjøring av latterlige greier - jeg elsker sånne filmer!

🧟 Teknologi kan være creepy

Mattis:

Visste du at en kan bruke WiFi til å kartlegge mennesker? Det er jo egentlig ganske logisk når du tenker på det. Og jævlig creepy...