Vet du hvorfor "Hello World" ble en greie? Eller hvordan Disneylands API-er ser ut?

Teite kryptofolk, nedbryting av Disneyland-app og smart ChatGPT-bruk i ukas Lørdagsgodt.

Det finnes jaggu meg mange nyttige og unyttige gadgets i verden, er vel egentlig det forvirra standpunktet jeg inntar hver gang CES kjører på. For fyttikatta hvor mye greier som blir presentert på denne gigantiske techmessa.

Og få det med seg, ja det må en jo egentlig. For nyttig eller unyttig, gadgets er gøy.

De fleste litt mer generelle techmedier har pøst på med saker. Selv foretrekker jeg i år Wired sin liveblogg. De vet å finne fram vinnerne, slik som Rolands eikepiano med 360 graders høytalere på hver side, fire "høytalerdroner" som omringer deg med realistiske pianolyder, i tillegg til en touchskjerm - selvfølgelig.

God lørdag!

😨 Sånn føles det å få fyken

Jørgen:

Gode tider for utviklere i verden. Historien til han her er nok ikke unik.

🧵 Fascinerende kostymelaging

Ole Petter:

Jeg var ikke sånn megafan av Obi-Wan Kenobi-serien, men det var jo stas å se Darth Vader igjen. Og det er rimelig stas å se hvordan de laga kostyme hans, også! Dette er fascinerende greier, ass.

🧠 Fascinerende bruk av ChatGPT

Kurt:

Denne var litt fascinerende. En fyr som heter Michael Smith har brukt ChatGPT til å fungere som en slags Redux-reducer for å håndtere state i en React-applikasjon. Og laget en plugin for dette.

"This plugin can pretend to be your React/Redux app's backend by using ChatGPT as a universal reducer. It feeds the AI your store's initial state and, whenever an action is dispatched by your app, it forwards the action to the AI and asks for the next state."

I bloggposten kan du lese dialogen mellom React-appen og ChatGPT (og se videoer).

🧤 Haptiske hansker til VR

Mattis:

Okey, nå begynner vi å nærme oss litt kule VR-ting. bHaptics har laga en haptikkhanske til VR. Veldig kult, selv om 3000 kroner er en litt stiv pris.

💡 Greia med "Hello World"

Jørgen:

Hva er greia med Hello World? Interessant forklaring her.

Anbefaler forresten å følge ham. Godt programmeringsinnhold for TikTok å være.

🙄 Teite kryptofolk

Ole Petter:

kode24 skriver lite om kryptovaluta og blokk-kjede og denslags, litt fordi det ikke er noen i redaksjonen vår som tror noe særlig på det.

Tvert i mot, nærmest, synes vi mye av det er ganske så teit. Og denne minidokumentaren gjør oss ikke MINDRE skeptisk, fårrå sirre sånn. For en gjeng!

🗼 Svææære 2023-klare bygninger

Mattis:

Erru fascinert av store byggeprosjekter? The B1M har samla ti kule prosjekter som blir ferdig i 2023.

💻 Bryter ned Disneyland-API

Jørgen:

Spennende video hvor en fyr bryter ned API-et til Disneyland-appen. Noen burde gjøre det samme for Dyreparken i Kristiansand sin app. Der foregår det sikkert mye rart!

▶️ Historien til YouTube

Ole Petter:

Nytt år, nye muligheter til å få litt noia av å se hvor mye som skjer på kort tid!

Jeg klarer ikke helt å se for meg en virkelighet uten Youtube, merker jeg, selv om jeg jo har levd mesteparten av livet mitt i nettopp den virkeligheten.

Virkeligheten, ass. Rare greier.

👽 Underholdende alien-podkast

Mattis:

Trenger du noe enkelt og greit å høre på, som attpåtil handler om aliens? Da er podkastserien "Ukjent: Er det noen der ute?" fra Nrk-Line noe for deg.

Stamp of approval også fra Ole Petter.