- Heldigvis bor vi ikke i USA, hvor svigerfedrene fort drar alt et par knepp lengre

Julespill, sannhetsbombe, amerikanere om norsk jul og vriene svigerforeldre på julaften i ukas Lørdagsgodt.

Så var den endelig her, dagen hvor du forhåpentligvis får spist mat, får noen av tinga du ønsket deg og får hengt med folk du er glad i.

Men vi vet alle at jula også innebærer en heeeeeel del venting. Men slapp av, kjære leservenn. Dette har vi jo fiksa for deg, og som vi gjør alle lørdager har vi funnet fram noe snasne godterier til deg.

Så mens du stapper i deg julekaker og venter på middagen, er det jo bare å kjøre igjennom lekkerbiskene under.

Uansett: Enten du er ateist, agnostiker, kristen, muslim, hinduist, buddhist, har et annet livvsyn, feirer eller ikke feirer jul, ønsker vi deg uansett noen virkelig tjille dager.

Godt jobba i år og god jul!

🎮 Perfekte julekveld-spillet

Ole Petter:

Historien bak Duke Nukem Forever fra 2011 er en helt sinnssyk historie, over flere tiår. Og historien tok en ny spennende vending da det lekka ut en tidlig utgave av dette spillet fra 2001 - som var det spillet man egentlig gleda seg til, men som aldri ble noe av. Og nå kan du prøve det sjælv!

Duke Nukem Forever 2001 Restoration Project gjør nemlig nettopp det navnet tilsier, og er ikke dette det perfekte spillet å teste ut en nostalgisk julekveld, så veit ikke jeg.

👾 Årets største datainnbrudd

Mattis:

Hak5 har mekka en video om de største datainnbruddene (er det bare meg som synes at det norske ordet datainnbrudd høres så uskyldig ut?) i 2022.

🤣 Video av svigerfar

Ole Petter:

Ah, jul - den magiske tida da man nok en gang skal diskutere elbiler og skattepolitikk med svigerfar etter et par drammer for mye av Livets Vann.

Heldigvis bor vi ikke i USA, hvor jeg føler svigerfedrene fort kan dra alt et par knepp lengre.

🥲 Sannhetsbombe fra Reddit

Mattis:

Å, som jeg lolla. Sannhetsbombe.

🎄 Amerikanere om norsk jul

Ole Petter:

Jeg går aldri lei av å se amerikanere reagere på norske ting - nå reagerer de på jula, også!

🤖 Hvor er AI i 2023?

Nå er det jo jul og snart et nytt år. I den anledning har de glupe journalistene i MIT Technology Review kommet med fire spådommer om hva som skjer med AI i 2023.

Selv synes jeg at spådommen om at AI kan ta biotech inn i en ny era er veldig spennende.

📺 Ny dystopisk AI-film

Mattis:

Noe veldig positivt som kan komme ut av generativ AI-hypen, som mange ikke har snakka så mye om, er dypstopiske science fiction-filmer!

Og apropos: I januar slipper Netflix denne lovende sørkoreanske scifi-filmen.

💡 Silicon Valleys nye verdenssyn

Mattis:

The Economists juleutgave har en god artikkel om "builder-klassens" (tenk: Musk og gjengen) ideologiske verdenssyn: En tro på at de med penger og intelligens kan "reboote" sosial framgang.