Nå har vi endelig svaret på hvorfor japanske nettsider ser så rare ut

Kvantehjerner, drapsroboter og forklaringen på japanske nettsider i denne ukas Lørdagsgodt.

Hallais!

Hvor herlig hadde det ikke vært å bo i en by uten biler i sentrum? Dette har visstnok den spanske byen Pontevedra gjort. Sentrum der har vært bilfritt i 20 år og folk har ikke mistet livet i trafikken siden 2009.

I tillegg har 12.000 flyttet inn til sentrum siden biler ble forbudt i 2019.

Tenk på den du! Og sjekk ut de andre guddisene vi har funnet etterpå.

🔉 Kul dings som styrer volum

Ole Petter:

Åherregud, jeg tror kanskje jeg har funnet en ny dings til pulten jeg faktisk har lyst på! Endelig.

For mens jeg aldri har skjønt helt hva jeg skal bruke Stream Deck til, selv etter å ha kjøpt en, skjønner jeg faktisk hva jeg kan bruke denne til: Styre volum for individuelle programmer.

Perfekt når kode24 spiller CS:Go på fredager, og jeg vil høre litt av spillet, men enda mer av Jørgen og Mattis som skriker i vantro over hvor sykt flink jeg er.

🤖 It's a Tiktok, cyberpunk World..

Mattis:

Og jaggu meg gikk det ikke igjennom. Politiet i San Francisco har nå fått lov til å bruke roboter til å drepe folk. Hei Cyberpunk 2022...

Wired har en veldig god artikkel om hvilke konsekvenser dette kan få for byens utsatte innbyggere.

👾 AI kan lage postexploits (!)

Mattis:

Generativ AI er veldig kult! Så lenge det ikke bryter copyrighten ooooog... lager postexploits for script kiddies?!!!

💡 Japanske nettsider forklart

Ole Petter:

Folk elsker å snakke om at nettsider i Japan ser så rare ut, og folk elsker å mene noe om hvorfor. Men nå kan vi faktisk ha noen konkrete svar.

YouTube-kanalen Answer in Progress har nemlig gravd seg ned i materien, blant annet ved å skrive en løsning som tar skjermbilder av masse lands mest populære nettsider, analyserer dem maskinelt og ser på nøyaktig hva som faktisk skiller japanske sider fra alle andre. Fascinerende greier!

😣 IT-folk gjenkjenner ikke phishing

Mattis:

Korte kampanjer for nettsikkerhet har liten eller ingen effekt. Ikke bare det, IT-folk er mindre flinke til å gjenkjenne nettangrep under slike kampanjer. Årsaken? Overdreven tro på egne evner, skriver forskning.no i denne artikkelen.

🆕 Ny Stream Deck fra Elgato

Ole Petter:

Ikke før jeg hadde bestilt den volumknapp-greia over, så jeg at Elgato nettopp lanserte en ny Stream Deck med, jada du gjetta det, volumkontrollere.

Men jeg tror faktisk jeg gjorde det rette valget jeg altså: For denne koster mye mer, er mye større, og jeg veit fortsatt ikke hva jeg skal bruke alle knappene til.

Men jeg veit mange utviklere liker disse, så her får du en test av Stream Deck +, om den var ny for deg og.

🧠 Har vi kvantehjerner?

Mattis:

Ok, dette er kult (og fremdeles veldig usikkert): En eksperimentell studie skal ha funnet tegn på kvanteprosesser i hjernen. Som The Next Web skriver, kan dette få betydning for hvordan vi forstår bevissthet.

🎺 Vakker, dystopisk jazz-ish

Mattis:

I årets Spotify wrapped som kom denne uka minnet det svenske selskapet meg på denne utrolig vakre plata.

Being Human Being er et samarbeid mellom elektronikaduden Murcof og jazz-trompetisten Erik Truffaz. Nydelige dystopiske toner, som fort kunne vært en soundtrack til en storproduksjon. Særlig låtene Origin of the World og The Eye er smellvakre.