Ukas beste: - Sykt kule Lego-kreasjoner med blokk-programmering!

Blender-magi, norske 90-talls gangstere og eeenda mer Twitter-drama i ukas Lørdagsgodt.

Når du lever i turbulente tider er det lett å se tilbake i sin egen livshistorie for å få finne et trygt rom du kan gjemme deg i. Og de siste 22 årene har jo ikke akkurat vært rolige. Bare tenk på alt som har skjedd:

11. september, invasjonen av Afghanistan og Irak, terrorangrep i Europa, finanskrisen, klimakrisen, 22. juli, IS og Syria-krigen, mer terrorangrep i Europa, Brexit, Trump, koronapandemien og krigen i Ukraina.

Derfor er det herlig når Vice tar deg tilbake til det glade år 2000 i minidokumentaren om hitlåta "Because I Got High" av Afroman.

God mimring!

😎 Sjukt kule Lego-kreasjoner

Ole Petter:

Jeg klarer aldri å lære meg Blender, sånn som jeg lærte meg 3D Studio i gode, gamle dager. Det kan ha noe med at jeg ikke har sånn typ ti timer fritid hver dag lenger, eller ikke har tålmodigheten, jeg veit ikke.

Uansett: Det eneste jeg orker, er å se andre bruke Blender, for det er ganske fascinerende.

Se her for eksempel, hvordan folk lager helt sykt kule Lego-kreasjoner med det som i bunn og grunn er blokk-programmering!

📺 USA og norske gangstere

Jørgen:

Et par NRK-anbefalinger er først ut fra meg.

Jeg jobber meg gjennom Thomas Seltzer sin USA-dokumentar UXA sesong to. Første episode handler om hvordan konspirasjonsteorier er blitt mainstream. Han treffer mange gale folk, anbefales!

Dessuten slapp NRK dramaserien Flus satt til gjengmiljøet i Oslo i 1999. Her er det flust (hehe) med referanser til 90-tallet for dem som er interessert i det.

😍 Gir deg oversette tech-nyheter

Mattis:

Lurer du noen gang på hva som skjer i tech-bransjen i India, Kambodsja eller Malaysia? Da er nettavisen Rest of the World den rette blekka for deg.

Ifølge avisen dokumenterer den "hva som skjer når teknologi, kultur og den menneskelige opplevelsen kolliderer, på steder som typisk blir oversett og undervurdert".

Fett, sant?!

🤦 Parodi av 4chan-bros

Ole Petter:

Vi har alle han kompisen fra ungdomstida som liksom aldri helt kom seg videre.

Han som fortsatt tror at det er kult å kødde med alt, og at alle som tar seg nær av noe som helst er noen små sommerfugler som ikke fortjener bedre.

Han som fortsatt synes 4Chan og Rotten.com er gøy. Og ja; jeg bruker kjønnet han ganske bevisst, her.

🖌️ En kul designerfyr

Jørgen:

Matthew Encina er en av favorittfolka mine på YouTube. En kul designerfyr med god smak og en fløyelsmyk fortellerstemme.

Tidligere har han pratet mye om design av hjemmekontor, men nå har han visst kjøpt seg et studio som han designer fra scratch.

Han har lagt ut en lang video om prosessen med flere interessante betrakninger

🎤 Biggie-konsert i metaverset

Mattis:

Den 16. desember skal Meta holde en konsert i Metaverset med den avdøde rap-legenden Notorious B.I.G, som de har mekka et hologram av. Høres jo kult ut (og litt freaky) det. Jeg har dog ett spørsmål til Zuckie-boy:

Does he have legs?

💡 Mastodon, hva?

Er du en av dem som vurderer å baile Twitter og egentlig har tenkt at Mastodon høres ut som en fet plass, men skjønner ikke pokker hvordan hele greia funker? Les denne flotte guiden fra Wired da vel.

🙈 Skyldige hardstyle-fornøyelser

Ole Petter:

Opp med henda alle som savner Thunderdome-CD-ene!

... Ingen?

Greit, da kan jeg sitte her alene på hjemmekontoret mitt å høre på detta sjuke greiene, jeg. For jeg liker det visst fortsatt, dessverre.

🔥 Twitter-drama, continued

Mattis:

Noen aktivister (misfornøyde ansatte?) har projisert meldinger på Twitters hovedkvarter i San Fransisco.