Ukas beste: - Hvorfor har jeg ikke hørt om dette spillet?

Nordisk eventyrspill, vakker cyberpunk-kortfilm og Tilbake fra fremtiden-merch i ukas Lørdagsgodt.

Er sosiale medier nå på vei til å dø? Dette spørsmålet stilte Vice-journalisten Edward Ongweso Jr seg denne uka.

Med tanke på dramaet, masseoppsigelsene og fallende brukertall i Twitter og Facebook og så videre, er det jo nærliggende å svare ja.

Uansett er kommentaren hans verdt å lese, så ta en titt her. Og ikke glem å sjekke ut de andre kule tingene vi har funnet fram denne uka!

God helg :)

🎮 Råkult nordisk eventyrspill

Ole Petter:

Hvorfor har jeg ikke hørt om spillet Bramble: The Mountain King før nå?

Det handler om en bitteliten kar, Olle, som leter etter søsteren sin, Finn. Spesielt jentenavn, men greit. Denne bittelille, Tommelite-aktige karen må gå gjennom et landskap som ser prikk likt ut Norge, og unngå eventyrfigurer som Nøkken og troll og andre norske eklinger.

Spillet utvikles av Dimfrost Studio i Norrköping, så når sant skal sies er det vel svensk alt sammen, da. Men likevel - dette ser superkult ut. Og jeg skulle ønske vi hadde flere spillutviklere i vårt eget land, så dette hadde vært helnorsk.

A Jaw-Dropping Nordic Folklore Horror Game Where a Tiny Boy is Hunted by Mythical Monsters - Bramble Read More & Play The Beta Demo, Free: https://www.alphabetagamer.com/bramble-the-mountain-king-beta-demo/ #Bramble #Bramblethemountainking Vis mer

👽 Podkast om scifi og økonomi

Mattis:

Veldig kul samtale på økonomifestivalen Kåkånomics om hvordan økonomifaget kan bruke science fiction til å finne alternativer til den vaklende dødsspiralen vi befinner oss i nå (gjelder for øvrig også det klassiske økonomifaget, rasjonelle aktør og vekst? Whøøøt?).

Det finnes også en egen organisasjon som jobber for dette. Me likey!

🚓 Tilbake til fremtiden-merch

Jørgen:

I en merkelig vendig så har stjernene av favorittfilmen min Tilbake til Fremtiden, plutselig startet nettbutikk sammen. Altså Christopher Lloyd og Michael J. Fox. Vet ikke om jeg synes merchet dems var så veldig pent, men det er i hvert fall autentisk!

🔦 Den ULTIMATE hodelykta

Ole Petter:

Det er høst, og nok en gang tenker du "Hm, jeg kunne trengt en skikkelig bra hodelykt". Sant? Det er ikke bare meg?

Det er kanskje litt mer meg enn mange andre, for av en eller annen grunn har jeg falt litt nedi lommelykt-kaninhullet, men jeg er ikke alene nedi der, veit jeg.

Så uansett: Jeg gjorde litt research rundt hva den ULTIMATE hodelykta er, og forståsegpåerne på Reddit og Youtube mener det er denne: Armytek Wizard C2 Pro. Så jeg kjøpte den denne uka, uten å vite om jeg kan anbefale den eller ikke, da jeg bare har testa den på et mørkt bad. Men badet ble lyst, da. Veldig lyst.

📹 Russisk nettsurfing

Mattis:

BBC har en god sak der de undersøker hva russere faktisk får med seg av ukraina-krigen på nettet. Ikke mye dessverre...

🎙️ Comeback fra verdens beste band

Mattis:

Er du en av dem som ikke har sett den utrolig tøffe comeback-videon til Kaizers Orchestra? Do it! Jeg håper så inderlig at låta på slutten blir bandets nye singel.

🔥 Dette er SCRUM

Jørgen:

Denne uka spurte noen meg "hva er scrum?", og hver gang noen spør meg om det tenker jeg på denne scenen fra en av favorittseriene mine, Silicon Valley .

📖 Dataparteybok!

Ole Petter:

Jeg veit ingenting om denne sida, jeg veit ingenting om denne boka, annet enn at den skal handle om det vi i Porsgrunn kalte datapartyer, og mange andre kalte LAN-partyer. Og dermed er jeg solgt, jeg ass.

Jeg elsker å bruke mine gamle bilder av datapartyer på kode24 ved enhver lille anledning jeg finner, så jeg tror jeg kommer til å like denne boka, også.

🤖 Vakker cyberpunk-kortfilm

Mattis:

Jeg bare elsker kortfilmer. Særlig når de handler om cyberpunk, og særlig når de er bra laga som denne. Kudos til Blender-magien til Ian Hubert.

På innsiden av Twitter-kaoset

Mattis:

The Verge har trykka en transkripsjon av et lydopptak fra det første møtet Musk hadde med de Twitter-ansatte. Syk lesing.