- Lei av utviklerjobben? Lyst på å ny karriere? Hva med å bli en kylling?

Biotekpodkast, julegaveideer, kasettlasting av spill og Puk Puk Pukaaak! i denne ukas Lørdagsgodt.

"A chicken writing code on a computer". 📸: DALL·E
"A chicken writing code on a computer". 📸: DALL·E Vis mer

Hallais!

Har du fått med deg den spinnville saken om San Francisco-politiet som vurderer å la roboter bruke "dødelig makt"? Eller den om det israelske forsvaret som utplasserer AI-drevne robotvåpen som kan spore mål på Vestbredden?

Sjuke og skumle greier, eller hva?

Vi har heldigvis også gravd fram litt lørdagsgodt som appellerer mer til smilebåndet.

God helj!

🐔 Puk Puk Pukaaak!

Jørgen:

Lei av utviklerjobben? Lyst på å en ny karriere? Hva med å bli en kylling? Heldigvis har en utvikler laget en guide til hvordan hen (skjønner du den?) klarte det.

kaakkakk kaaakkak kaakkaka kaakakaa kaakakaa kaakkaka kkakaaka kaaakakk kaakakka kaakaakk kkakaaka kaakkkaa kaakaaaa kaakaaak kaakaaak kaakakka kaakkaka

👿 Historien om Elon Musk

Ole Petter:

De fleste har vel fått opp øya for hvor kokko og lite sympatisk Elon Musk er, med Twitter-marerittet, men det kan være greit å få på det rene én gang for alle.

Og her har du 40 minutter med hvordan Musk kort fortalt kommer fra penger og er flink til å tjene enda mer penger, men aldri har vært noen entreprenør eller oppfinner av noe som helst - selv om liker å gi uttrykk for det.

🤘 Råeste spillsoundtracket

Mattis:

I påvente av den Blade Runner-esque verdenen jeg tror vi er på vei mot i takfast marsj, har jeg denne uka preppa meg selv litt med å spille Deus Ex: Human Revolution igjen. Fyfader for et dypt spill (som jeg overhode ikke klarte å sette like godt pris på da jeg var 19).

Spillet som kom ut i 2011, tar opp temaer som transhumanisme, fake news, bioetikk, ulikhet osv osv. Rett inn i tida, altså.

Men det jeg egentlig ville si her var at soundtracket er ett av de råeste spill/film-soundtrackene jeg har hørt. Bare sjekk ut denne låta under. Hvem har ikke lyst til å blaste den mens du tester ut den nye armen din fra Open Bionics?!

🎁 Gode julegaveideer

Jørgen:

Nærmer seg juletider, og tid for å ønske seg greier. Eller bare kjøpe litt fine ting til seg sjæl da, som jeg gjør.

Det er hauger av videoer med julegaveidéer på YouTube, denne fra Josh Fenn likte jeg godt.

😴 Enda en Next-gen oppussing

Ole Petter:

Det lages ikke skikkelig bra spill lenger. Der, jeg sa det. Sjælv har jeg spilt GTA5 i snart ti fuckings år, nå, og det gjør meg oppriktig litt trist.

Så ja, la oss kjøre på med enda en sminka utgave av et gammalt spill, et av de aller beste faktisk; The Witcher 3! For å gi ut The Witcher 4, hah, nei, det blir for dumt. Det var sånt vi holdt på med for ti år sida, det.

🧠 Fet norsk biotek-podkast

Mattis:

Kan minihjerner begynne å tenke selv? Hva er egentlig dyrket kjøtt? Kan genetiske selvtester gjøre deg syk? Dette er bare noen av spørsmålene som tas opp i Biotekpodden fra Bioteknologirådet.

🎮 Kasettlasting av spill

Ole Petter:

Alle født før... tja, jeg veit ikke, 1985 kanskje, veit at kassetter ikke bare kan brukes til lyd, men også data. Spill på Commodore 64, for eksempel.

Men jeg tror ikke så mange veit nøyaktig hvordan det egentlig funker, og hvor mye fascinerende greier utviklerne fikk til rundt dette med kassettlasting av spill. Gøyalt, fra en av mine YouTube-favoritter! 😻

🎈 Rungende ja til luftskip!

Mattis:

Det finnes mange store tragedier i luftfartens historie, men en av dem er Hindenburg. Katastrofen avslutta luftskipsepoken, og siden den gang tapte luftskipene terreng for flyet.

Hvorfor er dette relevant? Jo, for denne uka har jeg hatt helt dilla på luftskip, som nå kaaaanskje gjør et comeback.

Det viser seg at luftskipene er mer klimavennlige og har flere gode bruksområder, slik som frakting av cargo (pluss, de ser jo egentlig jæskla scifi ut og passasjerområdende er jo mye fetere enn på fly. Bare Google-bildesøk "Hindenburg + restaurant". Visstnok har et spansk flyselskap kjøpt 10 stykk av luftskipa under. Se for deg at du sitter på luftskipet og drikker et glass rødvin og spiller sjakk, mens bylandskapet glir forbi under. Rått!