Sannheten om Pimp My Ride: - Bilene var ubrukelige, pimperne fikk knapt betalt, folka bak drepte kona si

Kjent TikTok-utvikler, jobb-overvåkning og React-komponenter for "interaktiv matematikk" i lørdagsgodt.

Hallais hallais!

Har du 57 minutter?

I så fall har de flinke folka fra Universitetet i Agder i kunstig intelligens-podkasten "Game Over?" laga en episode der de spår kunstig intelligens-fremtiden i løpet av 2023 og de neste fem årene.

Og sjekk ut de andre tinga vi har funnet fram til deg vel!

😱 Ekkel historie bak Pimp my Ride

Ole Petter:

Er du over, tja, 30 år, husker du ganske garantert Pimp my Ride. Men har du noen gang tenkt på det rent praktiske rundt hele greia med å pimpe biler til det ugjenkjennelige?

Det viser seg at det var rimelig mye rart bak kulissene, her: Bilene var ubrukelige, de som pimpa dem fikk knapt betalt og folka bak programmet - hold deg fast - drepte kona si.

🎥 Freaky overvåkning på jobb

Mattis:

En kanadisk kvinne har blitt beordret av en sivil domstol til å kompensere sin tidligere arbeidsgiver for "tidstyveri" etter at hun ble tatt av en kontroversiell sproingsprogramvare for å ha oppgitt feil arbeidstimer, skriver The Guardian. Sjuuuuukt.

😋 Sjekk denne toast-restauranten

Jørgen:

Du finner ALT i Japan. Til og med en egen toast-restaurant. Sjekk denne reisevideoen fra en fyr som reiser jorda rundt. Han er forøvrig i Norge i et par tidligere klipp

🏯 Plz se denne serien

Mattis:

Synes også du at Ken Watanabe, mannen som spilte Moritsugu Katsumoto i The Last Samurai, er en av de feteste skuespillerne i universet? Har du også hatt lyst til å flytte til Japan siden du var liten? Er det ikke kult med krim?

Hvis du er enig i to av tre av disse, råder jeg deg på det sterkeste å plukke opp Tokyo Vice, en helt rå krim satt i Tokyo på slutten av 1990-tallet. Watanabe spiller en av de viktigste karakterene.

Starter du nå rekker du å se den ferdig før sesong to kommer senere i år.

💪 Rå React-komponenter

Kurt:

Utvikleren Steven Petryk, som er er tech lead i Discord, har laget React-komponenter for "interaktiv matematikk". Med hans hobbyprosjekt Mafs kan du lage animerte visualiseringer av grafer og alt mulig annet.

Dokumentasjonen er utrolig bra, med demoer som viser hvordan ting funker – så selv jeg som ikke fulgte særlig godt med i mattetimen kan (kanskje) klare å lage noe som ser bra ut. Ta for eksempel en kikk på denne interaktive Bézier-kurven.

💡 Opptur for Bitcoin

Mattis:

Som scifi-forfatteren Cory Doctorow sier: 97 prosent av alle samtaler om crypto er ufrivillige. Men!

Det kan virke som at 2023 drepte hele kryptovaluta-hypen. Men i det stille har faktisk Bitcoin hatt sin lengste seiersrekke siden 2020.

Bloomberg Technology forklarer hvorfor under.

💘 Dreper nye sko sparkesykler?

Ole Petter:

Jeg hater leie-sparkesykler så mye at jeg starta @javlasparkesykkel på Instagram, og jeg elsker Voi-episoden av den nye fantastiske serien Erlend og Steinar hjelper deg, hvor Erlend så riktig setter skapet på plass: "Sparkesykler får ikke folk til å slutte å kjøre bil.

De får folk til å slutte å ." Men det er mulig de jævla Voi-brukerne gidder å gå om de får seg disse skoa - heller det, spørru meg.

📱 Kjent utvikler på TikTok!

Jørgen:

Utvikler og Microsoft-ansatt Scott Hanselman er på TikTok! Virker som flere og flere utviklere trekker mot plattformen om dagen.

👽 Aliens are real-ish

Mattis:

Det er vanskelig å bli lei av aliens. Nå har Washington Post laget en kort og fin minidokumentar om UFO-er. De virkelige, altså.