- Visual Basic, for en deilig, liten verden det var å leve i

Fett React-rammeverk, ny tech-kritisk podkastfavoritt og fattigdom i Silicon Valley i ukas Lørdagsgodt.

Første gang jeg leste Vice-artikkelen om det AI-genererte showet "Nothing, Forever" lollet jeg. For det er jo morsomt at noen har mekka sammen en evig generert Seinfeld-episode.

Men: Så leste jeg oppfølgersaken om at tusenvis av folk faktisk sitter og titter på showet, merket jeg en viss ubehagelig cyberpunk-følelse. Som Vice spør: Er dette et tegn på hvor ting går? Det er ikke like lol.

Men uansett: Har du ikke sett det crazy showet, sjekk det ut her. Og les alle de andre greiene vi har funnet fram i metaverset, vel.

🪛 Fett loddesett

Jørgen:

Jeg har alltid ønsket meg å lære å lodde. Dette settet virker utrolig kult. Kan til og med kjøres fra Mac-en!

😆 Kreativ armhårvasker

Kurt:

Et React-rammeverk vi ikke hører så veldig mye om, men som jeg likevel har hørt mye bra om, er Redwood. Rammeverket kom i versjon 4.0 denne uken med masse spennende nytt, kanskje jeg bruker litt av helgen på å teste det ut litt. Men…

Det er jo mye annet enn koding som er gøy. Som denne videoen jeg om over, med en fyr som har laget en kjedereaksjons-maskin – også kalt en “Rube Goldberg-maskin” – som vasker og tørker håret og tar på deodorant og hudkrem.

Ganske kreativt, men mye søl og kanskje ikke spesielt effektivt. Uansett – ganske morsomt. Anbefaler kanalen hans, Joseph’s Machines, hvis du liker sånne videoer:

🤔 Fett spill, men...

Ole Petter:

Nå er det søren meg ikke lenge til spillet Atomic Heart slippes. Det ser ut som en superkul retrofuturistisk greie ala Fallout, med sovjetiske roboter og njudelig grafikk, i en av mine favoritt-sjangere; skyte-RPG.

Men her er problemet;

utvikleren bak, Mundfish, er russisk, og får blant annet kritikk for å ikke ha tatt avstand fra krigen i Ukraina. Snarere tvert i mot sier de på Twitter at de ikke vil "uttale seg om politikk eller religion". Så hva sier dere - kan man egentlig kjøpe dette spillet med god samvittighet?

😍 Råkul tech-kritisk podkast

Mattis:

Jeg oppdaget denne podkasten for en liten stund siden og er superbegeistra. Med et kritisk blikk, snakker den kanadiske tech-journalisten Paris Marx hver uke med en ny gjest om tech-industrien.

🤣 Parodierer Copilot

Jørgen:

Denne treffer ganske bra på hvordan Copilot kan oppføre seg av og til. Den er litt for flink til å blande seg til tider. :D

😔 Fattigdom i Silicon Valley

Ole Petter:

Noe skurrer i hele verdens utviklingsavdeling; Silicon Valley. For hva skjer når noen få jobber i en utviklerbransje med millionlønninger, mens alle de andre tjener en brøkdel, men må forholde seg til det samme boligmarkedet?

Ja, du tippa det; det blir enda større forskjeller mellom fattig og rik. USA, ass. Jeg har mista litt smaken for lenge siden.

💡 Vi er allerede i metaverset

Mattis:

"Vårt konstante behov for underholdning har visket ut grensen mellom fiksjon og virkelighet – på TV, i amerikansk politikk og i hverdagen vår", skriver Megan Garber i The Atlantic.

Sjekk ut den veldig godt skrevne artikkelen som handler om hvordan USA mistet "plottet".

🖥️ En deilig Visual Basic-verden

Ole Petter:

Jeg har skrevet om at jeg savner Visual Basic før, og her om dagen kom jeg over denne, og nå savner jeg det enda mer.

For en deilig, liten verden det var å leve i.