Experis Academy permitterer 18 utviklere, og stanser opptak: – Må ha is i magen

– Vår grunnleggende tro på Academy-konseptet er like sterk som før, sier Sven Fossum, men akkurat nå går det ikke smertefritt.

– Bakgrunnen er et tyngre IT-marked, spesielt innen området UX og Java, der alle disse kollegene har fått opplæringen sin, forteller Sven Fossum om Experis Academy. 📸: ManpowerGroup
– Bakgrunnen er et tyngre IT-marked, spesielt innen området UX og Java, der alle disse kollegene har fått opplæringen sin, forteller Sven Fossum om Experis Academy. 📸: ManpowerGroup Vis mer

Experis er et konsulentselskap i ManPowerGroup, som også har et opplegg de kaller Experis Academy:

  • Om du først har en IT-utdanning, får du som ansatt i Experis Academy tre måneder med opplæring i enten fullstack Java- eller fullstack .Net-utvikling.
  • De neste 12 månedene en praksisperiode ute hos en kunde.
  • Etter dette er håpet at du får en fast ansettelse hos kunden, eventuelt er du fortsatt ansatt i Experis Academy.

I dagens marked, hvor utviklere uten erfaring sliter med å få seg jobb og konsulentbransjen generelt sliter med få oppdrag, har dette opplegget vist seg å være vanskelig:

Experis Academy har permittert ansatte, og stopper opptak av nye ansatte.

Permittert 18 ansatte

– Vi har dessverre måttet permittere noen av våre kolleger nå i april/mai, bekrefter Sven Fossum, kommunikasjonsdirektør i ManpowerGroup, overfor kode24.

Ifølge Fossum har de permittert 18 stykker. Vi har ikke selv snakka med noen av dem, men flere har meldt om permitteringene anonymt til Konsulentkarma.no, hvor kode24 har fått opplysningene fra.

– Bakgrunnen er et tyngre IT-marked, spesielt innen området UX og Java, der alle disse kollegene har fått opplæringen sin. De permitterte er fortsatt ansatt i Experis Academy, fortsetter Fossum.

– Hva tilbys de som ikke får fortsette hos dere?

– De er permittert, ikke sagt opp. Det betyr at de fortsatt er ansatt hos oss, noe som betyr at vi tror at markedet skal bedre seg, og at vi kan ta dem tilbake i jobb på et senere tidspunkt.

Stanser rekruttering

Experis Academy har opptak to ganger i året, i januar og august, og starter rekrutteringen til disse et halvt år før, ifølge nettsidene deres.

Men Fossum forteller at de ikke har starta rekrutteringen til neste opptak.

– Vi stoppet rekruttering til høstens Academy-programmer før vi gikk til permitteringer, og vi har ikke satt i gang rekrutteringen igjen, forteller han til kode24.

– Hva tenker dere om veien videre for Experis Academy, nå som arbeidsmarkedet ser ut som det gjør?

– Vår grunnleggende tro på Academy-konseptet er like sterk som før. Det er en unik måte å gi konsulenter spisskompetanse, og våre kunder tilgang på kompetent arbeidskraft, svarer Fossum.

– Det er de økonomiske konjunkturene som har gjort at IT-prosjekter er nedskalert og usatt, og at behovet for IT-kompetanse er redusert, særlig for de uten erfaring. Det langsiktige behovet i markedet er der imidlertid, og vi tror fast bestemt at markedspotensialet for Experis Academy er til stede. Vi må bare ha litt is i magen.