Netlight avlyser kontrakter med både sommer­vikarer og nyansatte

– Vi er i et usikkert marked med færre oppdrag og større konkurranse enn tidligere, mener selskapet.

Netlight bekrefter at de avlyser både sommerstudenter og nyansatte. Flere meldte om avlysningene på Jodel. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Netlight bekrefter at de avlyser både sommerstudenter og nyansatte. Flere meldte om avlysningene på Jodel. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Netlights Oslo-kontor bekrefter overfor kode24 at de avbryter kontrakter med både sommervikarer og nyansatte som skulle starte til høsten.

Netlight er et internasjonalt konsulentselskap, som selv oppgir å ha rundt 2.000 konsulenter spredt på kontorene i Oslo, Stockholm, Helsinki, København, München, Hamburg, Berlin, Frankfurt, Amsterdam, Zürich og Køln.

– Vi bekrefter at vi har måtte gjøre tøffe valg for å tilpasse oss endringen i markedet, uttaler ansvarlig partner Andreas Blomqvist i Netlight AS til kode24.

"Tungt hjerte"

kode24 har sendt flere konkrete spørsmål til Netlight, men får foreløpig bare en generell uttalelse.

– Vi er i et usikkert marked med færre oppdrag og større konkurranse enn tidligere, skriver Blomqvist.

– Det er derfor med tungt hjerte vi har vært nødt til å heve flere kontrakter for kollegaer som skulle startet i høst, og for studenter til vårt summer internship.

Hvor mange personer det er snakk om, er ett av spørsmålene vi ikke får noe svar på. Men ifølge Blomqvist dreier det seg altså både om sommerstudenter og folk som skulle starte i faste jobber etter sommeren.

"Ble ringt i dag"

Heller ikke hvorfor kontraktene avbrytes , såpass tett opp mot sommeren, får vi svar på.

I en tråd på Jodel hevder flere å være rammet av avlysningene:

Flere av de anonyme brukerne melder der at de fikk beskjeden denne uka.

«Jeg skulle sommerjobbe der, ble ringt i dag :(» skriver én av dem.

Ikke alene

Netlight er ikke alene om å avlyse kontrakter. Tidligere i år har kode24 skrevet om flere som har gjort det samme.

Blant annet Itera har avlyst både sommervikarer og faste ansatte. Og Variant avlyste kontraktene med nyutdanna som skulle starte hos dem.

Ofte avlyses da kontrakter som er skrevet lang tid i forveien – kanskje før selskapene fikk problemer med for få oppdrag.

- Vi trenger en mer ansvarlig og realistisk tilnærming til jobbtilbud, har student Victoria Langø skrevet i et leserinnlegg.

💡 Er du én av dem som rammes av dette, eller andre slike saker, hører vi gjerne fra deg, på ole@kode24.no.