- Kan sitte i dagevis for å finne ut av feilen

Robert Quidding er ny teknisk tester i Epinova.

Robert Quidding kommer fra en fast stilling som backendutvikler og teknisk tester i Egde Consulting. 📸: Epinova
Robert Quidding kommer fra en fast stilling som backendutvikler og teknisk tester i Egde Consulting. 📸: Epinova Vis mer

Robert Quidding (33) har fått seg jobb som teknisk tester i Epinova.

Her skal han bidra til at løsningene som blir utviklet blir lettere å forstå og bruke for alle parter, ifølge en inn/ut-melding til kode24.

Quidding kommer fra en fast stilling som backendutvikler og teknisk tester i Egde Consulting.

Skal gjøre utviklingen lettere

Quidding er utdannet dataingeniør fra Universitetet i Agder. I løpet av sin tid som tester har han tatt del i flere prosjekter som ikke har prioritert testing fra første fase, og som i sluttfasen dermed sitter igjen med store og tidkrevende feil å rette opp.

Ifølge ham er det viktig å gjøre jobben til utviklerne lettere, slik at de sammen får på plass en god løsning raskt - med minst mulig feil som må fikses på et senere tidspunkt.

- Nå kan jeg sitte i dagevis for å finne ut av hva som produserer den feilen ingen andre klarer å finne ut av, sier Quidding i en inn/ut-melding til kode24.

Frigjør ekstra tid for utviklerne

Quidding trekker også frem at dersom utviklerne lager gode enhetstester og kravtester, samtidig som de kryssjekker arbeidet til hverandre med hjelp av kodegransking, så sparer man mye tid underveis på prosjekter.

- Jeg tror alle som har vært borti noe som helst som styres av kode har hatt en dårlig opplevelse minst en gang, sier han.

Quidding mener at ved å bruke dedikerte testressurser blir det frigjort ekstra tid for utviklerne, noe som er gunstig både for kunden og teamet.