Derfor tok Peter (33) sin første konsulent-jobb

- Jeg er et sosialt vesen, forteller devopser Peter Wahlberg i bspoke.

Peter Wahlberg har fått ny jobb i konsulentselskapet bspoke.
Peter Wahlberg har fått ny jobb i konsulentselskapet bspoke. Vis mer

33 år gamle Peter Wahlberg har fått ny jobb som "senior cloud engineer" i konsulentselskapet bspoke.

Devopseren skal blant annet ha mye erfaring med Amazon Web Services, men også andre skytjenester og verktøy.

- Peter brenner for moderne infrastruktur og «Everything as Code», han jobber tett med utviklere og er godt kjent med DevOps kultur, noe som vil gi et flott bidrag inn i bspoke og ikke minst til våre kunder, hevder Jan Erik Johansen, avdelingsleder i bspoke Cloud, i en inn/ut-melding til kode24.

Devops-er

- Jeg er født og oppvokst i en liten by midt i Sveriges skoger, som heter Hedemora. I 2011 flyttet jeg til Oslo for å bygge opp det "nye" bakkenettet til NTV/RiksTV. Nå bor jeg på Ekeberg sammen med samboer og hund, forteller Wahlberg.

Han anser seg selv som en devops-utvikler, med interesse for alt fra video-prossesering til sky og nettverk.

- Under alle årene i arbeidslivet har jeg opparbeidet meg bred kunnskap innom både drift, utvikling og IT-arkitektur. De siste årene har jeg jobbet hovedsakelig med AWS, CI/CD og nettverk i skyen, forteller han.

Første konsulentjobb

- Hvorfor ønsket du å jobbe som konsulent? spør bspoke sin nye konsulent i inn/ut-meldinga.

- Dette er min første stilling som konsulent og jeg hadde lyst å teste ut noe nytt. Jeg er et sosialt vesen og liker godt å møte nye mennesker og oppleve nye miljøer. Ved å jobbe som konsulent vil man bli eksponert for nye løsninger og muligheten for å videreutvikle seg er stor.

- Hva gjør du helst når du ikke er på jobb?

- På fritiden så går det mye i å «binge» tv-serier med noe godt å spise. Det er viktig å kose seg! Ellers så bruker jeg mye av fritiden min på smart-hjem, hjemmeautomasjon og annen nerding, som å lære meg nye ting og teste ut ny teknologi.