Aleksi (31) til Folq: - Kompe­tansen hans blir viktig fremover

- I forbindelse med lansering i Sverige, og ytterligere vekst i Norge, har vi ønsket å styrke den.

31 år gamle Aleksi Luukkonen har fått seg ny jobb som utvikler i Folq.
31 år gamle Aleksi Luukkonen har fått seg ny jobb som utvikler i Folq. Vis mer

31 år gamle Aleksi Luukkonen har fått seg ny jobb som utvikler, eller "teknolog" som de selv kaller det, i Folq.

Her skal han jobbe med deres interne produkt-team som bygger og driver Folqs selvbetjente markedsplass for konsulent-innleie. Luukkonen skal få særlig ansvar for infrastruktur og skydrift, samt sørge for at sikkerheten blir bedre.

Luukkonen kommer fra en jobb i Capra Consulting, hvor han jobba i et inhouse-team i tre år, med produktet Liflig.

Next.js og TypeScript

- De siste årene har jeg jobbet mye med sky-infrastruktur på AWS, noe Folq også satser på, sier Luukkonen i en inn/ut-melding til kode24.

- Folq har samtidig en ganske annerledes tech-stack fra det jeg er vant til, blant annet utstrakt bruk av Next.js og backend skrevet i TypeScript. Jeg synes det er veldig kult å få muligheten til å lære seg ny teknologi, spesielt når man har gode kolleger rundt seg som man kan spørre om hjelp. I tillegg har jeg fått muligheten til å kjøpe meg inn i selskapet, det gir en ekstra motivasjon.

Sverige-lansering

- I forbindelse med lansering i Sverige og ytterligere vekst i Norge har vi ønsket å styrke kompetansen vår på sikkerhet og infrastruktur. Aleksi er en utvikler som har spesialkompetanse på begge disse områdene. Han er allerede godt i gang med å løfte og effektivisere vår skyarkitektur på AWS, samt heve sikkerheten både i AWS og i de ulike løsningene våre. I tillegg vil han være en viktig sparringspartner for salgsavdelingen i forbindelse med partnersamarbeid og konsulentoppdrag relatert til sky og sikkerhet, sier team-leder Håvard Tegelsrud i Folq.

- Vi er veldig glade for å ha fått med Aleksi på laget. Han styrker vår kompetanse særlig innen IT-sikkerhet. Det blir viktig fremover - og skjer til riktig tid - spesielt ettersom Folq skal etablere seg i Sverige og Norden står for tur, sier daglig leder Eldri Coll Mossige i Folq.