- Jo færre ledd mellom business og utvikler, jo bedre

Møt Boitanos nye utvikler og arkitekt, Trond Pedersen.

Trond Pedersen er nyansatt utvikler og arkitekt i Boitano.
Trond Pedersen er nyansatt utvikler og arkitekt i Boitano. Vis mer

Trond Pedersen er nyansatt utvikler og arkitekt i Boitano.

Pedersen skal ha erfaring fra både konsulentbransjen og oppstarter, blant annet som CTO og utvikler av folkefinansiseringsplattformen Monner, nå Monio.

- Det var utrolig gøy å gå live med løsningen og se hvor mye aktivitet det var. Å jobbe i en startup er både gøy og litt skummelt på samme tid, for man har ansvar for veldig mye forskjellig. Og så er det raske beslutningsprosesser og kort vei fra kartlegging av forretningsbehov til implementering, sier han i en inn/ut-melding til kode24.

"ASCII-tegnefilm"

Interessen for koding starta allerede i 12-årsalderen, da han fikk seg en Amstrad 464 og skrev kode tatt fra en bok for å få en mann til å vandre over skjermen.

- Det var litt som å programmere en ASCII-tegnefilm, humrer Pedersen.

Han kaller seg agnostisk når det gjelder programmeringsspråk, men har jobba mye med Java og Kotlin tidligere, samt mange frontend-teknologier.

- Akkurat nå er jeg veldig fascinert av Typescript og Next.js-stacken. Det er flott å ha typing på tvers av server og klient. Jeg tror frontend og backend kommer til å smelte litt sammen på sikt. Det å ha samme programmeringsmodell på klient- og serverside gir både en effektivitets- og kvalitetsgevinst, mener han.

Jo færre ledd, jo bedre

Ellers skal Pedersen være opptatt av å ha gode og smidige prosesser i utviklingsprosjekter.

- Ikke legge for mange hindringer i veien for de som skal lage noe. Jo færre ledd det er mellom business og utviklere, jo bedre. Det kan lett bli for mye byråkrati og da kan ting ta unødvendig lang tid.