Folk ble oppringt av robot-Biden og frarådet å stemme

– Å stemme denne tirsdagen vil bare gjøre det mulig for republikanerne å velge Donald Trump igjen. Din stemme utgjør en forskjell i november, ikke tirsdag, sa robotstemmen.

Påtalemyndigheten i delstaten New Hampshire undersøker meldinger om at folk ble oppringt av en KI-generert etterligning av president Joe Biden. 📸: REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo
Påtalemyndigheten i delstaten New Hampshire undersøker meldinger om at folk ble oppringt av en KI-generert etterligning av president Joe Biden. 📸: REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo Vis mer

Påtalemyndigheten i delstaten New Hampshire undersøker meldinger om at folk ble oppringt av en KI-generert etterligning av president Joe Biden.

Robotstemmen skal ha frarådet velgere i delstaten å delta i tirsdagens nominasjonsvalg.

John Formella i påtalemyndigheten sier at den innspilte meldingen, som flere velgere mottok søndag, ser ut til å være et ulovlig forsøk på å forstyrre og undertrykke valget. Han ber velgere se bort fra innholdet i meldingen.

Ukjent bakmann

– Å stemme denne tirsdagen vil bare gjøre det mulig for republikanerne å velge Donald Trump igjen. Din stemme utgjør en forskjell i november, ikke tirsdag, sa robotstemmen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er ikke kjent hvem som står bak oppringingene, og heller ikke hvor mange som ble ringt opp.

Biden har ikke ført valgkamp i forkant av nominasjonsvalget i New Hampshire, og er heller ikke å finne på stemmeseddelen.