Det verste Trine kan bli spurt om på jobb, er å ringe noen

- Gi meg heller videomøte eller e-post, ber Ukas Koder Trine Færaas.

Trine Færaas er utvikler og interaksjonsdesigner hos Studio Netting i Oslo. 📸: Privat
Trine Færaas er utvikler og interaksjonsdesigner hos Studio Netting i Oslo. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ble du utvikler? 📚

Jeg ble interessert i datamaskiner når det første monsteret av en stasjonær PC kom inn i barndomshjemmet på 80-tallet. I starten var det mest spilling, men etter hvert ble jeg mer nysgjerrig på hvordan ting ble laget.

På videregående begynte jeg med enkel databasemodellering og programmering i Visual Basic, og så fortsatte det egentlig bare derfra.

Jeg har alltid trivdes på skole og valgte den lengste datautdanningen jeg fant, som heldigvis viste seg å være både interessant underveis og et godt utgangspunkt for arbeidslivet.

Hva jobber du med for tida? 💪

Jeg jobber med design og utvikling av nettsider i PHP, JavaScript og HTML/CSS.

Det blir gjerne noe kundedialog og prosjektoppfølging også, i løpet av en vanlig uke.

Akkurat nå jobber jeg med UX-forbedringer for en treningsapplikasjon, og skal straks i gang med videreutvikling av en nettside som ble lansert før jul. Vi skal lage mer funksjonalitet som hjelper kunden med å nå sine målgrupper og mål enda bedre.

- Vi har fast standup rett før lunsj hver dag, men utover det (og en luftetur til nærmeste kaffebar) er arbeidsdagene mine ganske varierte, forteller Trine Færaas. 📸: Privat
- Vi har fast standup rett før lunsj hver dag, men utover det (og en luftetur til nærmeste kaffebar) er arbeidsdagene mine ganske varierte, forteller Trine Færaas. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Jeg foretrekker å jobbe fra kontoret, men akkurat nå er det hjemmekontor fire av fem dager, mens vi venter på flere lettelser.

Som regel starter jeg dagen med en kaffe mens jeg ser over hvilke oppgaver som henger på tavla vår, og legger en grov plan for hva jeg vil få gjort den dagen.

Vi har fast standup rett før lunsj hver dag, men utover det (og en luftetur til nærmeste kaffebar) er arbeidsdagene mine ganske varierte.

I løpet av en uke har jeg gjerne jobbet med å analysere bruksmønster for en nettside, laget trådskisser og informasjonsstruktur i ett prosjekt, og kodet og gjort kodegjennomgang i et annet.

Nå som vi er på hjemmekontor sparrer jeg med kolleger på video i Slack gjennom dagen etter behov.

- Jeg bruker Miro som jeg ville brukt et whiteboard på kontoret.
- Jeg bruker Miro som jeg ville brukt et whiteboard på kontoret. Vis mer

Hva er ditt beste tips til et verktøy andre burde begynne å bruke? 🔨

Jeg har blitt veldig glad i Miro de par siste årene med mye hjemmekontor.

Til workshops, presentasjoner, brainstorming og samarbeid med andre, men også som et verktøy til å samle egne ideer og utforske forskjellige løsninger.

Jeg bruker Miro som jeg ville brukt et whiteboard på kontoret, tegner bokser og piler, slenger opp post-its med kommentarer og skjermdumper fra ting jeg jobber med.

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 🦉

Konfigurasjon og oppsett av miljøer og deployment.

Jeg har tidligere jobbet i firmaer som har vært store nok til at jeg har kommet til «dekka bord» når det kommer til tekniske miljøer, men nå som jeg jobber et sted vi er få er det gøy å utforske det på si.

Ellers har jeg en jobb der jeg får lære nye ting jevnlig, og er veldig takknemlig for det. Hvis ikke hadde jeg fort kjedet meg.

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

Å ringe og snakke med noen i telefonen. Gi meg heller et kort videomøte, eller en avklaring på e-post. Må jeg så må jeg, men telefonsamtaler har jeg aldri likt.

Når ble du sist flau, nervøs eller stressa for noe på jobb? 😅

Det husker jeg ikke. Jeg blir sikkert nervøs noen ganger, men er ganske komfortabel med at alle gjør feil i blant, og vet at enten så går det bra eller så går det over.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙏

Jeg tror ikke det er mulig å skjære alle utviklere over en kam og si én ting vi alle kan bli flinkere på. Selv om vi noen ganger kan virke som en homogen gruppe har jeg jobbet med mange forskjellige typer mennesker de siste 15 årene.

Men kanskje vi kan bli bedre på å utnytte at vi er gode på og interessert i forskjellige ting?