Utviklerne gjenskapte kontoret på Gather: - Gjort hjemme­kontor mye artigere!

Hos Stacc starter arbeidsdagen med å logge seg inn i et pikselunivers.

Å dra på seg pilotlua og danse på pulten er ikke så lett i et fysisk kontor, alltid. Men på Gather er det null stress. 📸: Marius Hauken
Å dra på seg pilotlua og danse på pulten er ikke så lett i et fysisk kontor, alltid. Men på Gather er det null stress. 📸: Marius Hauken Vis mer

- Jeg hadde sett på det som en morsom gimmick tidligere, forteller designer og frontend-utvikler Marius Hauken hos fintech-selskapet Stacc til kode24.

- Men da vi måtte på hjemmekontor igjen, etter vi endelig hadde fått treffe hverandre litt på kontoret, fant jeg ut at dette var noe vi måtte prøve ut.

Hauken snakker om Gather - enda en løsning for å jobbe sammen uten å sitte sammen.

Men denne er ganske unik, og minner mer om Habbo Hotel og pikselgrafikken fra 90-tallet enn Teams og Zoom.

Marius Hauken i Stacc forteller om deres bruk av Gather. 📸: Francisco Munoz.
Marius Hauken i Stacc forteller om deres bruk av Gather. 📸: Francisco Munoz. Vis mer

Sånn fungerer Gather

- Se for deg at du starter arbeidsdagen med å logge deg på i et retro spill, sier Hauken.

For Gather funker sånn cirka sånn her:

  • Du lager deg en egen avatar, representert i pikselgrafikk.
  • Denne kan du gå rundt med i en pikselverden du selv kan designe, arbeidsplassen din for eksempel, sammen med andre avatarer, kollegene dine for eksempel.
  • Tasser du bort til en annen avatar, kan dere snakke sammen på webcam, på samme måte som på alle andre plattformer.
Stacc har gjenskapt kontoret sitt i Gather, med det vi antar er litt ekstra stæsj, med mindre de faktisk har grantrær fulle av snø og frisbee-golf på det ekte kontoret sitt. 📸: Marius Hauken
Stacc har gjenskapt kontoret sitt i Gather, med det vi antar er litt ekstra stæsj, med mindre de faktisk har grantrær fulle av snø og frisbee-golf på det ekte kontoret sitt. 📸: Marius Hauken Vis mer

- På morgenkvisten logger vi oss på. Vi har speilet kontorlandskapet på Gather.town, slik at folk stort sett rusler bort til sine plasser. Om folk er på pulten sin vet du at arbeidsdagen deres har begynt. Trenger du en kort prat rusler du bare bort til dem, forteller Hauken.

- Jeg pleier stort sett bare å ha det fremme på én av skjermene mine.

Erstatter kontoret

- Blir det ikke litt tungvint å måtte gå rundt i en spillverden, kontra bare skrive noe eller ringe noen på for eksempel Slack?

- Jeg tenkte det først selv. Men fordelene jeg har sett så langt, er at terskelen for å rusle bort til noen på Gather er lavere enn å ringe noen på Slack - akkurat slik som i kontorlandskapet, svarer Stacc X-utvikleren.

På Gather kan du ta deg et møte rundt et leirbål på en øde øy, om du vil. 📸: Marius Hauken
På Gather kan du ta deg et møte rundt et leirbål på en øde øy, om du vil. 📸: Marius Hauken Vis mer

- Den andre fordelen er at det er lettere for andre å observere om noen prater sammen og komme bort og ta del i samtalen. Det er noe som skjer naturlig i et kontorlandskap, men som forsvinner helt på for eksempel Slack.

Han påpeker at Gather ikke har erstatta noe for dem. De bruker for eksempel fortsatt Slack til chatting og Teams for faste møter.

- Så det eneste det erstatter er vel kanskje det at vi ikke har et sted å være samlet fysisk.

Artigere hjemmekontor

Som vi har satt fokus på på kode24 i det siste, er det mange utviklere som ønsker å koble seg ut av og til. Det skal ikke være noe problem i Gather - i tillegg til å bare logge seg ut, kan man sette seg selv i "quiet mode".

Men Hauken vil være på så mye som mulig, for som han sier:

- Det har unektelig gjort hjemmekontoret mye artigere. Det fungerer veldig bra til korte standups og sånt.

- Gather har unektelig gjort hjemmekontoret mye artigere. 📸: Marius Hauken
- Gather har unektelig gjort hjemmekontoret mye artigere. 📸: Marius Hauken Vis mer

- Den andre fordelen er at du kan tilpasse kontoret og finne på litt tull. Alle kan møblere som de vil og laste opp egen grafikk, som gjør at det kan oppstå en del morsomme episoder i løpet av arbeidsdagen, smiler Hauken.

- Hvordan tror du bruken deres av Gather vil utvikle seg for dere framover?

- Etter hvert som vi kan være på kontoret igjen, tipper jeg at vi vil benytte det lite. Samtidig kan det passe veldig bra for større møter og workshops, med breakout-rom underveis.