Ørjan sikret departe­mentene, nå blir han Sicra-konsulent

inn/ut: - Jeg har vært nysgjerrig på konsulent-tilværelsen. 👋

Sicra har ansatt Ørjan Bækkelund som ny seniorkonsulent.
Sicra har ansatt Ørjan Bækkelund som ny seniorkonsulent. Vis mer

Konsulentselskapet Sicra forteller kode24 at de har ansatt Ørjan Bækkelund som ny seniorkonsulent innen cybersikkerhet og avanserte nettverksløsninger.

Ørjan Bækkelund skal styrke seniorteamet i Sicra - selskapet ansetter ifølge seg selv bare erfarne konsulenter innen IT-infrastruktur, med særlig fokus på applikasjonsleveranse, sikkerhet og nettverksteknologi.

I Sicra skal han jobbe med leveranser knyttet opp mot F5 Big-IP, og blir en del av et spesialistteam på Lag 7 nettverksteknologi som nå består av ni seniorkonsulenter. Bækkelund har også utviklerkompetanse og blir del av teamet som er knyttet til NGINX.

Fra departementene

- Vi ansetter bare flinke folk, og en ressurs med Ørjans faglige profil har vi lenge vært på utkikk etter. Han er en stolt IT-nerd som oss andre, og gir oss en ny faglig dimensjon. Dette er en ny stor dag for Sicra, og han var ute på oppdrag hos en offentlig virksomhet allerede første arbeidsdag, sier Stig Valderhaug, daglig leder i Sicra, i en inn/ut-melding.

Bækkelund har de siste ti årene jobbet med sikre leveranser av IT-tjenester til regjeringen for det statlige forvaltningsorganet Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS). Oppgavene handlet om å drifte og vedlikeholde avanserte systemer fra Checkpoint, Ironport, Fireeye og F5 BigIP.

Han var knyttet opp i prosjekter for å avdekke innbruddsforsøk, for perimetersikring, og for å styrke e-postsikkerheten i regjeringen ved å luke ut og fjerne risiko knyttet til svindel, spam, spear-phishing, m.m. Han har en mastergrad i kommunikasjonsteknologi med spesialisering innen IT-sikkerhet fra NTNU.

Nysgjerrig på konsulentlivet

- Vi bygger nå et like sterkt fagmiljø på det å sikre og levere applikasjoner med F5, som det vi har med Citrix sine nettverksløsninger. Det er en spennende faglig retning for selskapet, og det er i takt med hvilken kompetanse markedet etterspør, sier Valderhaug.

- Etter ti år i DSS var det naturlig å tenke på neste skritt i karrieren, og jeg har vært nysgjerrig på konsulent-tilværelsen. Overgangen til Sicra er en spennende mulighet til å gjøre meg mange nye erfaringer, og for å sikre god faglig utvikling, sier Bækkelund.

- Sicra fremstår som et godt firma som vet å ta vare på de med faglige ambisjoner. Det er en tett sammensveiset gjeng med mange dyktige folk jeg kan sparre med. I tillegg har Sicra en ambisjon om å bygge det beste F5-fagmiljøet i Norge, og det er veldig spennende, fortsetter Bækkelund.