NDC Oslo 2020 blir virtuell - JavaZone vurderer det samme

Korona-viruset stanser enda flere, norske kodekonferanser.

JavaZone 2019. Hvordan JavaZone 2020 blir, er det for tidlig å si. Den står i fare for å bli avlyst på grunn av korona. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
JavaZone 2019. Hvordan JavaZone 2020 blir, er det for tidlig å si. Den står i fare for å bli avlyst på grunn av korona. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Web Rebels skulle gjøre comeback i år - men blir, som vi har skrevet tidligere, avlyst på grunn av korona.

Også en rekke internasjonale, store kodekonferanser blir utsatt eller avlyst.

Og Web Rebels blir neppe den siste, norske kodekonferansen som må gjøre store endringer for å takle den nye virkeligheten.

NDC på video

NDC DevOps 2020 ble før helga avholdt fra Bjørvika i Oslo - over video.

- Dette er et format vi har testa, og som viser seg å være veldig suksessfullt, sier NDC-sjef Jakob Bradford i en video på Twitter.

- Og vi ser fram til å gjøre dette med flere konferanser.

NDC Oslo, som egentlig skulle foregå i Oslo Spektrum 8. til 12. juni, melder at de også vil bli et virtuelt arrangement. De har nå lagt ut nye billetter, til lavere priser, og tilbyr å erstatte mellomlegget for de som allerede har kjøpt billett til den fysiske konferansen.

- Vi vet at et online-arrangement ikke helt kan erstatte et ekte arrangement, men vi jobber hardt for å sikre at våre online-arrangementer vil bli av høyeste kvalitet, skriver Bradford på NDC Oslo sine nettsider.

- Våre fantastiske talere vil gjøre hva enn som trengs.

JavaZone følger med

JavaZone skal i utgangspunktet foregå i Oslo Spektrum fra 9. til 10. september. Men også de melder at de vurderer andre løsninger.

- Med den raske utviklingen av COVID-19-utbruddet vurderer vi nå backup-planer i tilfelle JavaZone blir berørt, skriver konferansen på nettsidene sine.

- Selv om vi håper på det beste, skal vi fortsette å følge med på utviklingen, og forsikre oss om at konferansen blir avholdt til våre deltakeres helses beste interesse.

Flere muligheter

JavaZone melder at de ser på flere muligheter:

  • Utsette konferansen til en dato hvor korona-utbruddet er under kontroll.
  • Redusere størrelsen på konferansen, til kun norske deltakere.
  • Avlyse den fysiske konferansen, og gjøre det om til en virtuell konferanse slik NDC har gjort.

- Om konferansen ikke kan bli kjørt som et fysisk arrangment på de planlagte dagene i september, vil vi kontakte både talere og billettkjøpere og tilby pengene tilbake for de som ikke ønsker å være med på det endrede arrangementet, opplser JavaZone.