Web Rebels 2020 korona-avlyser

Den kjente, norske JavaScript-konferansen skulle gjøre comeback i år. - Men usikkerheten er for stor.

Den kjente norske utviklerkonferansen Web Rebels velger å avlyse sitt 2020-arrangement. 📸: webrebels.no / Jørgen Jacobsen
Den kjente norske utviklerkonferansen Web Rebels velger å avlyse sitt 2020-arrangement. 📸: webrebels.no / Jørgen Jacobsen Vis mer

I dag ble det kjent at den norske konferansen Web Rebels, som skulle gjøre comeback i år, har valgt å avlyse grunnet korona-viruset.

Konferansen skriver på sin egen side at de legger til grunne Folkehelseinstituttet (FHI) sin vurdering om at alle arrangementer med 500 deltakere eller mer skal avlyses.

Web Rebels begrunner avlysningen av arrangementet, som egentlig skulle foregå 14. til 15. mai, med usikkerhet rundt dagens tilstand, og om standardene konferansen har, samt sikkerheten, kan opprettholdes tilfredstillende.

Kan gå utover faglig kvalitet

- Først av alt så har vi valgt å kansellere basert på råd fra FHI og med tanke på våre deltageres sikkerhet, forklarer Trygve Lie, en av arrangørene bak Web Rebels, til kode24.

- Et annet aspekt at de fleste foredragsholderne på Web Rebels kommer fra andre land enn Norge. På grunn av det tar vi alltid høyde for at det kan skje at foredragsholdere må trekke seg i siste minutt av forskjellige grunner.

- Men skulle det vise seg at for eksempel seks foredragsholdere må trekke seg dager før konferansen, på grunn av for eksempel reiserestriksjoner i hjemlandet, så er det en litt større grad av turbulens enn det vi er komfortable med. Og vi føler at det da vil gå utover den faglige kvaliteten på konferansen. Vi synes at usikkerheten i øyeblikket er for stor, forteller Lie.

Betaler tilbake

Web Rebels skriver på nettsiden sin at alle som har kjøpt billett skal få pengene tilbake. De skriver samtidig at de ikke kan kompensere for hotell og reise-tap.

Lie bekrefter dette.

- Alle som har kjøpt billetter får billetten refundert i sin helhet, de nærmeste dagene. Vi kan dog dessverre ikke ta ansvar for ev kostnader deltagere måtte ha som følge av reise til og fra konferansen. Vi oppfordrer alle å sjekke avbestillings-klausuler, samt reiseforsikring de måtte ha for dette.

«...så vi kan si at vi på en måte flytter konferansen til neste år.»

Hvorfor ikke utsette?

Web Rebels har da altså valgt å kansellerer hele 2020-konferansen, ikke utsette den. Det har å gjøre med både praktisk årsaker og tradisjoner.

- Web Rebels har alltid vært i begynnelsen av sommeren, så det har blitt en liten tradisjon for oss. Når dette rammet oss befant vi oss også midt i prosessen med å evaluere Call For Papers, og vi fant at det å prøve å få foredragsholdere til å binde seg til en annen dato lengre frem i tid ville bli en vanskeligere kabal å legge, enn å kansellere og kjøre en ny Call For Papers prosess neste år, forteller Lie.

- Vi som arrangerer Web Rebels gjør tross alt dette på frivillig basis og ved å kansellere lar det oss også senke skuldrene i en krevende tid. Men når det er sagt så vi jobber allerede nå med å spikre dato for Web Rebels 2021, så vi kan si at vi på en måte flytter konferansen til neste år.