Hacktoberfest er i gang!

forrigeUke: Epic React, Excel møter React og litt skamløs reklame

Arrangementet Hacktober fest er i full gang i forteller skribent Kristofer Giltvedt Selbekk. 📸: Hacktoberfest
Arrangementet Hacktober fest er i full gang i forteller skribent Kristofer Giltvedt Selbekk. 📸: Hacktoberfest Vis mer

Dette var uken for en solid doseuflaks ⚽️, noen tykke bjørner 🍑 og en ny COVID-test 🍷. Og 420 ting skjedde i frontend-verdenen!

Hacktober-fest

Der mange forbinder oktober med høst og halloween, er det nok mange av oss utviklere som tenker pull requests og open source-kultur når de hører navnet på den mest høstete høstmåneden. Det er fordi hosting-selskapet Digital Ocean og bloggplattformen Dev.to står for kjempesatsningen Hacktoberfest!

Poenget med Hacktoberfest er at folk skal bidra tilbake til open source-miljøet vi alle nyter godt av, ved at folk sender inn pull requests for å fikse åpne issues på Github. Om du åpner fem av dem så får du tilogmed en t-skjorte i posten, noe undertegnede fikk i fjor (og er veldig stolt av, selv om han aldri går med den offentlig). Rett og slett et kult konsept.

Så er det selvfølgelig noen sopper som ser “gratis t-skjorte” og tenker “DET skal jeg ha, uansett hva”. Og derfor har plutselig hundrevis av maintainere fått en haug med skikkelig lavkvalitet pull requests på koden sin. Noen har rett og slett gått til det skrittet å stenge muligheten for pull requests i oktober måned!

Denne artikkelen oppsummerte det hele ganske godt, om du er keen på en litt bedre oppsummering.

Endelig litt Epic React!

ForrigeUke-gjenganger Kent C. Dodds har jobbet jevnt og trutt med et skikkelig stort React-kurs de siste månedene, og i forrige uke ble det endelig lansert!

Jeg er allerede godt i gang med del 1 selv, og det ser allerede veldig lovende ut. Det er et massivt kurs, med titalls timer med workshopmateriale og stegvise guider, som visstnok skal gjøre deg til en super React-utvikler. Jeg kan jo en ting eller to om React fra før av, men det er alltid spennende å se hvordan andre lærer vekk de samme konseptene som en selv.

Det koster riktignok en god slump penger, så om du (eller firmaet du jobber for) har litt begrenset med midler for kompetansebygging for tiden, kan du faktisk ta en titt på alt kursmaterialet på Github — alt er nemlig open source!

Når det er sagt, kurset har fått veldig gode kritikker, så det kan jo hende det er verdt pengene også 😬 Opp til deg!

Excel møter React

Av og til er Excel rett og slett det beste verktøyet. Det er til og med et verktøy de fleste som har kontorjobber er relativt kjent med, og det finnes til og med et verdensmesterskap i Excel!

Men om man lager en front-end applikasjon, så er det ikke alltid det er så lett å lage noe som ligner på Excel, selv om man skulle trenge det. Frem til nå, da.

ReactGrid er et relativt nytt bibliotek som gir deg regneark-opplevelsen mange kjenner fra Excel. Det kan være et nyttig verktøy for noen applikasjoner, så om du noensinne har behovet, så har du nå et nytt triks i ermet!

Shameless plug: Bekk inviterer til en kveld om skaperglede!

Helt til slutt vil jeg gjerne introdusere et arrangement vi i Bekk skal ha nå på torsdag. Vi gjentar fjorårets suksess med en kveld om frontend, og denne gangen fokuserer vi på temaet skaperglede.

Det avholdes på torsdag kl 17–19, streames live på internett, og er attpåtil helt gratis. Meld deg på her!