Fått deg ny kollega? Tips kode24s inn/ut!

"Nytt om navn"-spalta for norske utviklere trenger din hjelp. 📦

Her later fagredaktør Jørgen Jacobsen som om han er nyansatt hos redaktør Ole Petter Baugerød Stokke. Det var dette eller et stock-bilde av noen glisende amerikanere, så takk for oss. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her later fagredaktør Jørgen Jacobsen som om han er nyansatt hos redaktør Ole Petter Baugerød Stokke. Det var dette eller et stock-bilde av noen glisende amerikanere, så takk for oss. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"Nytt om navn", "folk", "personalia" - forskjellige aviser kaller det forskjellige ting. Men konseptet med en slik spalte er enkelt: Å melde hvem som begynner å jobbe hvor.

Både for noen "Oj, der er hun jeg studerte med!"-øyeblikk, for å se hva som faktisk skjer i bransjen din, for å gjøre litt stas på flinke folk og for å gi norske arbeidsplasser litt velfortjent oppmerksomhet.

Som Norges eneste rendyrka bransjeavis for utviklere, skal selvfølgelig kode24 også ha en slik spalte. Vi kaller den "inn/ut", og for at den skal funke, trenger vi deres hjelp.

👉 Spalta er i full sving, men vi trenger fortsatt tips! Du finner alle inn/ut-artiklene her.

Dette trenger vi

Akkurat som kode24 generelt, skal også inn/ut først og fremst handle om Norges utviklere - ikke sjefene deres. Nyansatte utviklere i alle varianter er derfor det mest aktuelle å melde inn.

Men produkteiere, designere, fagsjefer, prosjektledere eller hva nå enn som er relevant for andre utviklere er selvfølgelig også interessant.

Så når dere har ansatt én eller ti den siste uka, send oss en epost til hei@kode24.no, merk den gjerne "inn/ut", og få helst minst med:

  1. Hvem som begynner å jobbe i hvilken stilling, samt litt om den ansatte, som navn, alder, utdanning og hvor hun jobbet før hun kom til dere.
  2. Litt om hva hun skal jobbe med, gjerne helt konkret som med hvilke teknologier, om det er mulig.
  3. Et sitat fra den ansatte og et sitat fra arbeidsgiver (av typen "Jeg begynte å jobbe her fordi...", "Vi ansatte henne fordi...").
  4. Et bilde av den nyansatte, helst i breddeformat i så høy oppløsning som mulig.

Det høres kanskje omfattende ut, men du kan skrive så langt eller kort du vil, og jo mer du gir oss, jo bedre eksponering kan vi gi utvikleren. Og det tror vi den fortjener.

I tilfelle illustrasjonsbilde på toppen ble for teit, tok vi også dette, hvor Jørgen har tegna litt. Vi valgte å bruke begge to, vi. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
I tilfelle illustrasjonsbilde på toppen ble for teit, tok vi også dette, hvor Jørgen har tegna litt. Vi valgte å bruke begge to, vi. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tips jobben din!

Vi ser for oss å kjøre én inn/ut-sak hver uke, hvor vi forteller om alle som har begynt i nye jobber de siste syv dagene. Men nøyaktig hvordan opplegget blir er litt vanskelig å love før vi ser hvor mange meldinger vi får.

kode24 kommer til å ta kontakt med de største utviklermiljøene for å sørge for en jevn strøm av inn/ut-meldinger, men vi klarer ikke å nå alle, og håper du har lyst til å hjelpe oss.

«Kanskje du kan dele denne artikkelen med HR-avdelingen?»

Kanskje du kan dele denne artikkelen med HR-avdelingen eller kommunikasjonsfolka eller sjefen eller de som driver med ansettelser der du jobber? Kanskje du selv vil være kode24s inn/ut-kontakt? Eller kanskje du vil melde om din egen nye jobb?

Uansett håper vi å få med også din arbeidsplass, så kode24-leserne får spennende stoff, og arbeidsplassen din får litt gratis eksponering - vinn/vinn, der, altså.

Har dere spørsmål er det bare å spørre, ellers så snakkast vi i inn/ut!