Ukas beste: Se koden bak N64-spillet Wave Racer

Kodebølger, "witch house", algoritmeangst og ny YouTube-kanal fra spillutviklerlegende i ukas Lørdagsgodt.

De realistiske bølgene i Wave Racer er fortsatt imponerende, hundre år etter, så hvordan de klarte å lage dette for hundre år sida er ganske imponerende, mener Ole Petter. 📸: Skjermdump
De realistiske bølgene i Wave Racer er fortsatt imponerende, hundre år etter, så hvordan de klarte å lage dette for hundre år sida er ganske imponerende, mener Ole Petter. 📸: Skjermdump Vis mer

Jeg er nok ikke alene om å få en slags generisk-Netflix-'n'-stuff-innholdstretthet. Det virker som at annethvert TV-show er skrevet ut fra samme oppskriften (og det er de jo egentlig). Føles bare ut som at det er lengre og lengre mellom hver hit.

Tenk på det, hvor er nåtidas Sopranos, The Wire og så videre? Og før du svarer, nei, jeg har gravd meg langt ned i skyttergrava. Game of Thrones er ikke det beste som har skjedd TV noensinne.

Derfor er det så herlig å finne brukergenerert gull der ute i webben. Enda herligere er det å ha en plattform å spre det videre på.

God lørdag! 😻

Ta fram kosteskaftet og danz! 🎶

Ole Petter:

Flere burde høre mer på witch house-musikk! Jeg hadde glemt bort denne mikrosjangeren litt, men fant tilbake til den denne uka, etter å ha... tja. Jeg vet ikke hvorfor egentlig, kanskje jeg leste om en heks, eller noe.

Uansett: Bekmørk, grumsete, beinhard og ganske så skummel elektronisk musikk er fint å jobbe til nå på høsten!

Bare hør på noe annet rett før leggetid, så slipper du unna de skumleste heksedrømmene.

Perf kode/game/hacke-låt 🎚️

Mattis:

Jeg slenger meg på klubb-vibbene til Ole Petter og anbefaler denne lille perlen av en låt. Perf å kode/game/hacke til klokka 04 om natta.

Legende med ny YouTube-kanal 🎮

Jørgen:

Skaperen av Super Smash Bros har laga sin egen youtube-kanal. Koselige greier!

Zuckerbergs bekjennelser 🎙️

Mattis:

Jeg siterer bare Vice her jeg, fordi lol sak: "På torsdag snakket to menn, berømte for å drive to gigantiske plattformer som hoster desinformasjon og konspirasjoner, sammen på en podkast".

De omtalte er selvfølgelig Mark Zuckerberg og Joe Rogan. Tydeligvis (og her parafraserer jeg Vice) mener Zuckie at det suger å drive Facebook og at metaverset er mye mye mer lættis.

Koden bak gamle bølger 🌊

Ole Petter:

Jeg elsker Modern Vintage Gamer, eller MVG som de nærmeste vennene hans kaller han. Og nå har han laga en fantastisk episode om det fantastiske Nintendo 64-spillet Wave Racer.

De realistiske bølgene er fortsatt imponerende, hundre år etter, så hvordan de klarte å lage dette for hundre år sida er ganske imponerende.

MVG går inn i koden for å vise oss nøyaktig hvordan - lik og abonner, si!

Algoritme-angst 😨

Mattis:

Elite-kulturhipsterne i The New Yorker har skrevet en knall sak om "algoritme-angst" (Et uttrykk som nok snart kommer til å spre om seg i D2, Morgenbladet og Aftenposten, stikk stikk).

For liker du egentlig det du liker? Eller er det en anbefalingsalgoritme som har borra seg inn i hjernen din?

Cyberpunk 2077-anime 😍

Mattis:

Greit nok, mange ble jævlig skuffa over Cyberpunk 2077 da spillet kom ut. Selv er jeg en av mange som synes at spillet, etter X antall oppdateringer, har blitt kuult. Men nok om det.

For nå kommer det faktisk også en animeserie kalt Edgerunners, som er satt i det samme universet som spillet.

Og inntrykket fra traileren er at dette kan bli ganske så rått (visualsene er hvertfall neonkule!). Og jadda, jeg skjønner, den kommer faktisk ut på Netflix. Så en liten selvmotsigelse der jamfør anslaget i denne saken...

Fet bok om Anonymous 📘

Mattis:

Jeg liker bøker, så jeg schleeenger på et boktips her på slutten. Jeg er snart ferdig med boka "Hacker, Hoaxer, Whistleblower, Spy: The Many Faces of Anonoymous", skrevet av antropologen Gabriella Coleman.

Boken er et interessant, godt skrevet og empatisk dypdykk i Anonymous og (nett)kulturen rundt.

For de mange som hang på diverse nettfora og IRC-kanaler mot slutten av 2000-tallet, byr også boken på en del nostalgiske øyeblikk. Anbefales på det absolutt sterkeste.