Ukas beste: Se demoen som får hardbarka utviklere til å klø seg i hodet

CGA-magi, r/eaudejerks, system.css, Skaufjord, Vought International og LudoWic i ukas Lørdagsgodt.

Mattis er på Defcon, som betyr at jeg får tilbake Lørdagsgodt-posen igjen!

Ah - alt godteriet er mitt, bare mitt.

Neida - jeg skal ikke gjøre som jeg pleide å gjøre på lørdager da jeg var liten, å sleike på alle godtetingene så ikke søstrene mine spiste dem opp. Tvert i mot:

Her har du hele påsan! God lørdag!

CGA-magi 🧙

Ole Petter:
Hver uke tenker jeg at nå, nei nå må vi få skrevet mer om demoscenen på kode24. Her kommer det i alle fall noe: På den tyske demofesten Evoke 2022 kom det i sommer en demo som fikk publikum til å gå rimelig bananas: Area 5150.

Her har utviklerne klart å tyne så vanvittig mye ut av en IBM-PC med 4,77 MHz og CGA-grafikk, at hverken publikumet eller Youtube-kommentarfeltet tror sine egne øyne. "I have been programming for about 25 years and Area 5150 has me questioning everything I know about computers" skriver en av dem.

Se sjælv:

r/eaudejerks 👃

Jørgen:
Dette er min nye favoritt-subreddit, hvor de ikke gjør annet enn å snakke dritt om folk som driver med parfyme på YouTube.

🔗 reddit.com/r/eaudejerks/

David Skaufjord på Instagram 📷

Ole Petter:
Jeg har begrensa med kjærlighet for Instagram, men det handler mer om innholdet enn plattformen sjælv. For det finnes jo mange gøyale folk der inne, bare man leiter godt nok.

kode24-venn David Skaufjord er én av dem. Både på grunn av hans morsomme striper, men minst like mye på grunn av hans fantastiske stories, hvor han deler det beste Instagram har å komme med av humor- og retroteknologi-kontoer. Jeg ender alltid opp med å følge fem nye kontoer for hver story han legger ut.

Og ja forresten; det var han som tipsa meg om den CGA-demoen over her, også.

🔗 instagram.com/davidskaufjord/

system.css 💅

Jørgen:
Fancy!

(Jeg bare stepper inn her, jeg, for å putte littegranne kjøtt på detta beinet. Det Jørgen sier her er altså at han har funnet en fancy greie for å lage CSS til brukergrensesnitt som ser ut som Apples System OS fra 1984. Og ja, det er ganske fancy! -OP)

🔗 sakofchit.github.io/system.css/

Ukas kodemusikk: LudoWic 🎶

Ole Petter:
Å snakke om hva som er den beste musikken å programmere til blir egentlig ganske meningsløst; du må jo høre på noe du liker, subjektivt som det er.

Samtidig er det selvfølgelig noen fellestrekk som kan lønne seg, som at det er uten vokal og gjerne litt repetivt, så det ikke stjeler oppmerksomheten din. Så for min del, ender jeg ofte opp med artister som LudoWic - elektronisk, dronete musikk. Og aller helst albumet hans LudoWic Jams:

Vought International-kanalen 📺

Ole Petter:
Jeg bruker et hvert våkne sekund på å anbefale The Boys. Har du ikke sett TV-serien The Boys? Se TV-serien The Boys! Har du ikke lest tegneserien The Boys? Les tegneserien The Boys!

Det er tøffe tider, dog, for nå er sesongen over. Men her er en god nyhet: Selskapet bak alle drittsekk-superheltene, Vought International, har en egen Youtube-kanal, med masse eksklusivt innhold! Sjekk for eksempel ut denne tankevekkende videoen med vår alles favoritt-antihelt The Deep:

Hva er det beste du har kommet over den siste uka? Putt enda mer smågodt i Lørdagsgodt-posen med kommentarfeltet under! 🍬