Ukas beste: Kodemusikk, jobbintervju-feil, satanisk URL-triks og CSS-respekt

Og har du forresten hørt historien om den uheldige skytterbasen? Her er ukas Lørdagsgodt. 🍬

Her er tre ting jeg synes er litt kjipe:

  1. Klippe plenen.
  2. At NRK prioriterer egne podcast-apper i stedet for å respektere podcast-teknologiens frihetsprinsipper.
  3. Kjøpe smågodt sammen med noen som har en helt annen smågodt-smak enn meg.

Så da har jeg gode nyheter til meg selv; jeg er hjemme alene på jobben hele uka, med både Mattis og Jørgen på ferie, og kan fylle denne lørdagens smågodt-pose med akkurat det jeg sjælv vil!

Her er det beste jeg, og bare jeg, har sett på internett den siste uka.

👿 Satanisk YouTube-hemmelighet ved fjerning av bokstav

Gå til en hvilken som helst video på YouTube. Hvilken som helst. Så fjerner du H-en i ordet "watch" i URL-en.

Boom. 💥

Nei, vent, jøss, nå skjer det noe annet plutselig. Tidligere i uka ble man sendt til en skikkelig skummel video fra en kanal som het 666, og internett frika ut litt. Nå blir man visst sendt til en annen kanal, ser jeg, hvor man blir spurt om man vil abonnere og bli med i en Discord-server som heter 666. Sellout!

Uansett; det er snakk en snodighet i hvordan YouTube-adresser fungerer. Skriver man "youtube.com/noe", ser Youtube etter en kanal som heter "noe". Eller "watc", i dette tilfelle. Og hun ignorerer det som kommer etterpå i URL-en.

Gjennom et par videresendinger fra denne kanalen, endte man dermed opp på den skumle videoen. Og på noe jeg mistenker at noen prøver å tjene en slant på. Jaja.

🤣 Du skal høre mye..!

Du hørte på det energisk solo-showet mitt denne uka, sant? I kode24-timen? Hah, selvfølgelig gjorde du det!

Da hørte du også jeg prate om Du skal høre mye, og hvordan YouTube-snuttene du kan finne fra NRK-programmet, hvor folk røyker som dampmaskiner og ler som gærne måker mens nordlendinger forteller historier man skjønner sånn cirka én tredjedel av, er helt prisløse.

Vel, her har du et greit eksempel:

Historien om den uheldige skytterbasen som får seg jobb på jernverket i Mo i Rana... Vis mer Vis mer

🎷 Ukas kodemusikk: Dronete dunkdunk

Selv om jeg er såpass snobbete og liksom-musikk-kjenner at jeg ikke liker å ty til strømmetjenestenes ferdigkomponerte spillelister, så har jeg blitt såpass gammal og lat at jeg gjør det likevel.

"Lowkey Tech" på Spotify er en gammel favoritt, som blir oppdatert med jevne mellomrom, og som jeg har hørt mye på denne uka. Vi snakker om dronete elektronika, eller som Spotify kaller det: "Chill techno, melodic house and tech house".

Sikkert riktig, jeg aner ikke, hør sjælv:

🤖 Marius Heier bygger noe greier

Utvikleren Marius Heier har vært på kode24 et par ganger allerede, som da han bygde en selvspillende kunstig intelligens for å grinde i spill, eller da han starta en IoT-oppstart kalt Contrary.

Han holder på med mye kult fortsatt, som man blant annet kan se på YouTube. Og jeg veit ikke nøyaktig hva dette handler om, for det hadde jeg ikke tid til å sjekke, men for en kul video, og for en kul type:

I been working for some time with some motor controllers that can be controller directly from Python3. You just import a motor object from a Python package, and start to build with it. (Yes you would need the hardware as well). Here are some of the stuff i have built with it. They are based on Trinamic TMC5160 motion controller chips. And will be... Vis mer

Jeg skal høre med han om hva dette egentlig handler om jeg, utover en programmerbar mikrokontroller, så kanskje vi kan skrive litt om hans siste eventyr.

☕ The Office i Lego

Dette er ikke rykende ferskt, men jeg gleder meg så til The Office Lego-settet at jeg tar det med likevel.

Jeg har store planer om å ta en haug illustrasjonsbilder framover med dette Lego-kontoret. Nå slipper jeg å forholde meg til stock-bilder når jeg trenger bilder av møter eller forvirra utviklere eller sjefer som står bak ryggen din - nå kan jeg bare posere Lego-figurer og finne fram makrolinsa! Perfekt.

💦 Jobbintervju-forbredelser

Denne sketsjen har gått som en farsott den siste uka, i både video- og GIF-format, så har du ikke sett den ennå, er det greit å bare få det overstått:

🤷 Backend-utviklere, am I right!?

Folk: CSS er ikke programmering! Buuu! CSS er teit!

De samme folka: Herregud, hva skjer, jeg skjønner ingenting, hjelp meg plis, div-ene mine flyr overalt, hva er flekseboks.

God helg, a! 🍻