Ukas beste: - Stadig oftere blir jeg liggende i en slags koma og se på Lego-videoer på Youtube

Cyberpunk-by i Lego, bilder fra Fallout-settet og nedsenkede servere.

Når du har vært en uke i en 170000 kvm stor danskebåt uten røykeforbud, for å sitere en venn, er det rett og slett herlig å ligge i stillheten på sofaen og scrolle gjennom YouTube, Reddit og andre kilder til moro.

Jeg har vært litt kreativ (fordi det er hipt å være kreativ, og alle SKAL være kreative!!!) og fiksa litt på De ti bud, som jeg vil printe ut og henge over sofaen til den dagen Dovre faller:

1. Du skal ikke skrive lange, selvsentrerte tekster om deg selv.

2. Ikke misbruk din nestes spilleautomat (tillegg: du kommer uansett ikke til å vinne)

3. Du skal holde søvnen hellig (jetlag er en jævel)

4. Du skal ære alle steder på kloden uten kasinolyder og innkastere.

5. Nå skriver du en lang, selvsentrert tekst om deg selv. Stopp!

Kjør lørdagsgodt!

Bilder fra Fallout-settet 😮

Mattis:

Våre bransjekollegaer i gamer.no meldte fredag at bilder fra settet til den kommende Fallout TV-serien har lekket på nettet (basert på den post-apokalyptiske spillserien Fallout). Noen av dem ligger under, ser passe awesome ut...

Søkefelt skader demokratiet 😥

Mattis:

Interessant innlegg i Wired fra Francesca Tripodi, førsteamanuensis og seniorforsker ved UNC-Chapel Hill. Hun har forsket på Googles søkefelt, og har kommet fram til at det har negativ påvirkning på demokratiet. Blant annet fordi at det gir oss enkle svar på kompliserte spørsmål.

Cyberpunk-by i Lego 🤖

Ole Petter:

Stadig oftere blir jeg på kveldene liggende i en slags koma på sofaen og se på Lego-videoer på Youtube. Og da snakker jeg ikke om din datters Lego-videoer, for å si det på den måten, men sjuke greier som denna cyberpunk-byen. Hærreguden.

Løyen video om metaverset 🕺

Mattis:

Siste i serien "videoer som latterliggjør NFT-er og metaverset", var denne ganske morsom.

Kul techrap 🎶

Mattis:

Ytcracker er fast innslag på Defcon. Funky rap!

Interessant sci-fi 🧬

Mattis:

Denne uka ble jeg ferdig med boka Upgrade. For å være ærlig er det ikke "stor litteratur" som i jævlig bra skrevet. Men grunnen til at jeg nevner den her er selve ideen bak, nemlig en verden der biotech har kommet så langt at med nok kunnskap kan du gjøre deg selv til et supermenneske. Boka stiller leseren overfor en del interessant moralske dilemmaer, som gjør at jeg mener at den er verdt å lese.

Nedsenkede servere 🌊

Denne videoen viser seks 10.000 dollars-servere som er lagt ned i en flytende løsning som kjøler bedre enn vann. På tide å dra fram det gamle akvariet fra kjelleren? :D

Mesterskap i Excel ➕

Jørgen:

Tips fra vår økonomvenn og growth manager i Aller X Henrik. Virker ganske sprøtt.