Ukas beste: - Noe av det morsomste jeg har sett

James Webb-teleskopet, indiske hackere og YouTubes undergrunn.

Hallais!

Det som alltid er litt rart med å jobbe om sommerferien er å vandre rundt i svære nedkjølte og tomme kontorbygg. I løpet av en dag treffer du knapt flere mennesker enn du ville gjort i den lokale Outland-sjappa ett minutt før stengetid.

Noe av gleden er åpenbart at du ikke er like mye til bry for åpent landskaps-naboene dine når kollegaen din, eller du, finner mange morsomme drops på le web. Dette har altså vært uka for høylytt lolling til YouTube-videoer på kontoret. Som Jørgen presist påpeker under: "Hva skjedde med å vise hverandre morsomme klipp på jobben egentlig? Det må vi få tilbake!".

Hør hør og god helg! 🎉

Harry og kule Android-telefoner 📱

Jørgen:

Disse Android-telefonene er både harry og kule på en gang. Custom Naruto-telefon som følges opp i alt fra kabler til ikoner. 150 watt hurtiglading også, som tar 15 minutter fra tom til full.

Langlesning om indiske hackere 👾

Mattis:

Reuters har undersøkt hvordan indiske hackere blir leid inn i India for å vinne rettsaker. For eksempel ved å få tak i motpartens dokumenter. Skikkelig spennende, i tillegg er presentasjonen superb.

Gammal norsk standup 😂

Jørgen:

Jeg aner ikke hvordan det skjedde. Men denne uka ble jeg sittende og se på videoer med GT-Sara. En død norsk "standupkomiker" og visesanger som er så og si glemt. Forbausende grov!

GT-Sara på Heia Hamar. Noen muntre historier og sangen, "Vise for gærne jinter"! Vis mer

Tron og fremtidsvisjoner 🎥

Mattis:

Kul artikkel fra The Guardian med teamet bak den originale Tron-filmen. Blant annet kommer det fram at Tron ble diskvalifisert fra å vinne Oscar for beste spesialeffekter. Å bruke datamaskiner ble nemlig ansett som juks.

Det vakre universet ❤️

Mattis:

Fin og kul dokumentar fra Bloomsberg om James Webb-teleskopet.

Sci-fi på sitt beste! 🤖

Mattis:

Jeg leste egentlig Autonomous for en liten stund siden, men romanen er så bra at jeg benytter enhver anledning til å anbefale den. Den tematiserer bioteknologi, patentmotstand og kunstig intelligens. Boka er skrevet av den amerikanske vitenskapsjournalisten Annalee Newitz.

Jørgen har oppussingsdilla 😍

Jørgen:

Jeg har fått litt dilla på oppussing av hjemmekontoret igjen. Dette var en av videoen jeg likte spesielt godt.

YouTubes undergrunn 🍿

Jørgen:

Dessuten viste Mattis meg dette intervjuet på kontoret denne uka, etter en Alice i Eventyrland-aktig reise ned i YouTubes undergrunn. Noe av det morsomste jeg har sett. Hva skjedde med å vise hverandre morsomme klipp på jobben egentlig? Det må vi få tilbake! Ingen tør å bruke høyttalere på jobb lenger.

Boka som "skapte" Metaverset 🤖

Jørgen:

Jeg har akkurat hørt ferdig Snowcrash på lydbok. En sci-fi bok som er kreditert for første bruk av begrepet Metaverse. Det er en typ bok man liksom "skal ha lest". Om du bør lese den? Tja... det er jeg usikker på. Om du orker lange passasjer hvor forfatteren dykker ned i gammel sumerisk kultur over titalls sider, og i tillegg ønsker å høre historien fortalt fra en hunds perspektiv i ny og ne. Da er den kanskje for deg.

Live-hacking med Kody og Alex 🔓

Mattis:

Kult opplegg der de etiske hackerne Kody og Alex snakker om sikkerhet og hacker live.